Για επικοινωνιακά τρικ κατηγορεί το ΥΠΠ η ΠΟΕΔ

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Το Υπουργείο Παιδείας και ο Υπουργός συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται προς «ίδιον όφελος» το γεγονός ότι εκφράζεται μια δυσφορία από την κοινή γνώμη ως προς τα μέτρα (κυρίως τα απεργιακά) που αποφάσισε η ΠΟΕΔ και συνεχίζουν τα επικοινωνιακά τερτίπια, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΠΟΕΔ.

Έτσι, πολύ «μεθοδικά», σημειώνεται, έπαιξαν το παιχνίδι της πρόσκλησης σε συνάντηση (για δεύτερη φορά, η πρώτη ήταν η “διαβόητη” τετραμερής συνάντηση στο ισόγειο του ΥΠΠ) με σκοπό να απειλήσουν την ΠΟΕΔ για τις αποφάσεις της παρουσιάζοντας Γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας.

“Σχετικά και με αυτό το επικοινωνιακό τρικ του Υπουργείου και του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή”, η ΠΟΕΔ επισημαίνει ότι οι εκπαιδευτικοί ασφαλώς και εφαρμόζουν τις εκπαιδευτικές πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας. “Η ΠΟΕΔ ξέρει πολύ καλά τι κάνει, συνεπώς, δεν παρακινεί τους εκπαιδευτικούς να διαπράττουν πειθαρχικά παραπτώματα”, σημειώνεται.

Παρακαλούμε και προκαλούμε κι εμείς τον κ. Καδή, όπως τον παρακάλεσε και η Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔ, να μας παραδώσει την εν λόγω Γνωμάτευση μαζί με τα ερωτήματα που έχουν τεθεί προς τη Γενική Εισαγγελία. Έχει πολύ μεγάλη σημασία να δούμε και τι ερωτήματα τέθηκαν.

“Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό να μελετούν πιο προσεκτικά όλα τα ζητήματα. Τα παθήματα θα έπρεπε, ήδη, να τους έχουν γίνει μαθήματα. Χαρακτηριστικότατο παράδειγμα, οι Γνωματεύσεις που μας παρουσίαζαν πριν από την ψήφιση του Νέου Σχεδίου Διορισμών σχετικά με την αναγνώριση του καθεστώτος «Αορίστου Χρόνου» και στην Εκπαίδευση. Κάτι, που πολύ πιθανό, σύντομα, θα αναγνωριστεί για όλους τους συμβασιούχους και αντικαταστάτες με τριαντάμηνη υπηρεσία και το Υπουργείο Παιδείας θα τρέχει (νομίζω το τρέξιμο άρχισε από τώρα) για να προσαρμοστεί η ψηφισθείσα νομοθεσία για το ΝΣΔ στα νέα δεδομένα. Οι Γνωματεύσεις, πάντως, που ανέμιζαν στις συναντήσεις που είχαμε τότε, στο τέλος άλλαξαν και το ΥΠΠ έχει μένει πλέον πολύ εκτεθειμένο”, προστίθεται.

Επειδή κατά τη σοφή λαϊκή ρήση «όποιος βιάζεται σκοντάφτει», σημειώνει η ΠΟΕΔ, περισσότερη μελέτη των θεμάτων αντί των επικοινωνιακών τεχνασμάτων από το ΥΠΠ είναι επιβεβλημένη γιατί η κατάρρευση των εξαγγελιών δεν θα είναι ό,τι καλύτερο για το εκπαιδευτικό μας σύστημα.

Στο ΣΕΠ για παράδειγμα, επισημαίνει η ΠΟΕΔ, θα μπορούσαν να μελετήσουν όλες τις πτυχές του πριν το «διαφημίσουν» αντί να καλούνται, σήμερα, από την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων να αναστείλουν, από μόνοι τους, τη λειτουργία του μέχρι νεωτέρας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy