Για μια δεκαετία παραμένει ο κίνδυνος νέας κρίσης

Η αύξηση του δημόσιου χρέους επεκτείνει την περίοδο εξισορρόπησης και αυξάνει τους κινδύνους για νέα κρίση

Θα έπρεπε να δοθεί περισσότερη έμφαση στη μείωση του δημόσιου χρέους από το κράτος για να δοθεί μια άνεση στην ανάπτυξη της οικονομίας, υποστήριξε μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρης Γεωργιάδης.

Επισήμανε ότι είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι το δημόσιο χρέος είναι χρέος όλων των πολιτών ανεξαιρέτως . Υπογραμμίζοντας ότι η λήψη αποφάσεων είναι καθαρά θέμα πολιτικό, επισήμανε ότι με τους χειρισμούς που γίνονται μεγάλωσε το χρονικό διάστημα που θα χρειαστεί να πέσει το δημόσιο χρέος κάτω από το 80 % του ΑΕΠ .

Εκεί που θα χρειαζόμασταν 6 χρόνια τώρα θα χρειαστούμε 9 χρόνια με τον κίνδυνο να μας κτυπήσει ξανά η κρίση να αυξάνεται, εξήγησε. Όσον αφορά τον Συνεργατισμό είπε ότι θα πρέπει να ισχύσει το ίδιο που ισχύει για όλους τους πολίτες που χάνουν την εργασία τους.

Οι αποζημιώσεις προβλέπονται από τη νομοθεσία, είπε, και αν θα δώσεις περισσότερα αυτό προκαλεί ανισότητα και αίσθημα μη δικαιοσύνης μεταξύ των πολιτών. Τόνισε ότι το θέμα με τον Συνεργατισμό θα πρέπει να επιλυθεί σύντομα.

Όσον αφορά το θέμα της παιδείας και του δικαιώματος να συνδικαλίζονται οι εκπαιδευτικοί ο κύριος Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι δικαίωμα τους, όπως είναι και δικαίωμα της εργοδοτικής πλευράς να αντιδράσει.

Υπέδειξε ότι για όλα τα ζητήματα θα πρέπει πρώτα να αποφασίζεται το μοντέλο που ταιριάζει στην Κύπρο και στη συνέχεια μέσα από το διάλογο να καθορίζονται οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν για την εφαρμογή του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy