Για οφέλη από μια ομόσπονδη λύση μίλησε ο Γκεντιλόνι

Μια ομόσπονδη λύση μπορεί να είναι ωφέλιμη στην Κύπρο, δήλωσε ο Ιταλός Υπουργός Εξωτερικών Πάολο Γκεντιλόνι, προσθέτοντας ότι και η Τουρκία και η Ελλάδα καταβάλλουν προσπάθεια σε αυτό το θέμα.

Οι δηλώσεις του Ιταλού Υπουργού έγιναν στην Άγκυρα, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο Ιταλός Υπουργός είπε ακόμη ότι η σχέσεις της Ιταλίας με την Τουρκία είναι σημαντικές για τη χώρα του.

Ανέφερε ότι προσπαθούν να εμβαθύνουν περισσότερο αυτές τις σχέσεις και ότι υπάρχει στρατηγική συνεργασία με την Τουρκία με βασικό θέμα την ενέργεια.

Ο Ιταλός Υπουργός είπε ότι στο θέμα ενταξιακής πορείας της η Τουρκία έκανε πολύ αποφασιστικά βήματα και θα την στηρίζουνπάντοτε σε αυτό το θέμα. “Χάρη στα βήματα που έκανε και θα κάνει η Τουρκία είναι δυνατόν να αυξηθεί ακόμη περισσότερο η σταθερότητα”, είπε.

Για το Συριακό, ο κ. Γκεντιλόνι είπε ότι η εκεχειρία που ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ στη Συρία είναι ενθαρρυντική. “Πρέπει να υπάρξει συνεργασία εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικού Κράτους”, ανέφερε. Σε ό,τι αφορά το Προσφυγικό είπε ότι για την Τουρκία είναι μεγάλο βάρος τα 2,4 εκατομμύρια πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη χώρα.

Ο Τούρκος Υπουργός Μεβλούτ Τσαβούσογλου από την πλευρά του είπε πως όποιο κόμμα και να έρθει στην εξουσία στην Ιταλία στηρίζει πλήρως και σταθερά την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. “Δεν έχουμε καμιά αμφιβολία ότι θα συνεχιστεί και από δω και πέρα αυτή η στήριξη”, δήλωσε ο κ. Τσαβούσογλου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy