Για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στην Παιδεία, μιλά ο Κ. Καδής

638
ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού συντελούνται σημαντικές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στο να φέρουν γενικότερα την κοινωνία μας πιο μπροστά και αναβαθμίζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα, δήλωσε ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου, Κώστας Καδής, μιλώντας σήμερα το πρωί σε μια λιτή εκδήλωση για το κόψιμο της Βασιλόπιτας του Υπουργείου η οποία συνοδεύτηκε και με μουσικές εκπλήξεις προς τους παρευρισκόμενους.

«Εύχομαι από καρδιάς στο καθένα και στην κάθε μία σας χρόνια πολλά, να έχουμε ένα 2017 με υγεία και στη συνέχεια να είναι παραγωγικό, ευτυχισμένο, να είναι δημιουργικό, και ο καθένας να ικανοποιήσει τις ευγενείς του επιθυμίες και να ευοδωθούν οι στόχοι μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Καδής είπε ότι ως Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού βρίσκονται στο μέσο σημαντικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες έχουν ξεκινήσει εδώ και κάποιο καιρό.

«Νομίζω έχει εμπεδωθεί και στην κοινή γνώμη και σίγουρα και ανάμεσα μας ότι στο Υπουργείο συντελούνται σημαντικές μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στο να φέρουν γενικότερα την κοινωνία μας πιο μπροστά, αναβαθμίζουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και αυτές οι μεταρρυθμίσεις και αυτή η προσπάθεια δεν είναι προσπάθεια ούτε του ενός ούτε των λίγων, της μιας διευθυντικής ομάδας, είναι η προσπάθεια όλων. Γι’ αυτό θέλω και εγώ με την σειρά μου να πω μέσα από την καρδιά ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλη την δουλειά που επιτελεί ο καθένας και η κάθε μία σας ούτως ώστε να έχουμε αυτή την θετική κατά γενική ομολογία αποτίμηση. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να επαναπαυόμαστε, έχουμε μπροστά μας ένα πολύ σημαντικό έργο να επιτελέσουμε, πολύ σημαντικούς στόχους. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι μπορεί να φανταστεί που αναφέρουμε και είμαι βέβαιος ότι με καλή συνεργασία και με μεθοδική δουλειά μπορούμε να τα καταφέρουμε», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καδής είπε ότι στην εκδήλωση παρευρίσκονται και εκπρόσωποι των Οργανισμών που εποπτεύονται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω και αυτούς για την συνεργασία που έχουν με το Υπουργείο. Δεν είμαστε μόνο Υπουργείο Παιδείας. Είμαστε και Υπουργείο Πολιτισμού, είμαστε και Υπουργείο Αθλητισμού και Υπουργείο Νεολαίας. Δεν πρέπει να παραβλέπουμε αυτούς τους τομείς και θεωρώ ότι και σε αυτούς τους τομείς γίνεται έργο και έχουμε και εδώ πολύ σημαντικούς στόχους να καλύψουμε μέσα στην επόμενη περίοδο. Χρόνια πολλά λοιπόν σε όλους. Κάθε καλό μέσα στο 2017», υπογράμμισε.

Η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Αίγλη Παντελάκη, στο δικό της σύντομο χαιρετισμό ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι γόνιμη και δημιουργική, ευτυχισμένη για όλους με υγεία, προσωπική και επαγγελματική ευτυχία, ότι καλύτερο για τον τόπο μας, για τον κόσμο.

«Θέλω με την ευκαιρία αυτή να σας ευχαριστήσω για την συνεργασία καθ’ όλη την διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς αλλά και πάντα. Θεωρώ ότι ήσασταν αντάξιοι των περιστάσεων στις οποίες βρέθηκε το Υπουργείο μας αναλαμβάνοντας το βάρος μιας σοβαρής μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που ξεκίνησε ο Υπουργός. Θεωρώ ότι έγιναν βήματα μπροστά με την βοήθεια όλων και θέλω να πιστεύω ότι στο χρόνο που μας μπαίνει θα εντείνουμε τις προσπάθειες μας για ολοκλήρωση αυτών που απομένουν και περαιτέρω εξορθολογισμό της διοικητικής δομής του Υπουργείου. Ότι καλύτερο με το νέο χρόνο», σημείωσε.

Την λιτή και όμορφη εκδήλωση που διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού διάνθισε με μουσική επένδυση η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου η οποία έπαιξε στο πιάνο «Τα Παιδιά του Πειραιά».

Η έκπληξη, ωστόσο, η οποία έδωσε μια ζεστή και ανθρώπινη νότα στην όλη εκδήλωση και χαροποίησε όλους τους παρευρισκόμενους, ήταν όταν ο Υπουργός Παιδείας, ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Φίλιππος Σοφοκλέους και λειτουργοί του Υπουργείου τραγούδησαν την «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα» με τη συνοδεία της κ. Παντελάκη στο πιάνο.

Η εκδήλωση έκλεισε με το κόψιμο της Βασιλόπιτας από τον Υπουργό και την Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Παιδείας.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.