Για τη Γενεύη αναχωρεί σήμερα ο ΠτΔ

Για τη Γενεύη αναχωρεί σήμερα ο πρόεδρος της δημοκρατίας και η αντιπροσωπεία που θα πάρει μέρος στις συνομιλίες για το Κυπριακό.

Αργά το απόγευμα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έχει  τηλεφωνική επικοινωνία με τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών με επίκεντρο την επιστολή Αναστασιάδη προς τον Αντόνιο Γκουτιέρες.

Στις επτά το βράδυ Αναστασιάδης και Ακκιντζί θα έχουν την πρώτη τους συνάντηση στη Γενεύη με στόχο τον καθορισμό της ημερήσιας διάταξης των συνομιλιών.

Στο μεταξύ δεν έχει καθοριστεί ακόμη το επίπεδο της συμμετοχής των εγγυητριών δυνάμεων στη διάσκεψη που θα αρχίσει στις 12 Ιανουαρίου στη Γενεύη για τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων.

Σύμφωνα με όλες τις έως τώρα πληροφορίες, από τη στάση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν θα κριθεί, εάν θα γίνει σε επίπεδο κορυφής η πολυμερής διάσκεψη στη Γενεύη για το Κυπριακό. Προς το παρόν η Άγκυρα έχει διαμηνύσει στα Ηνωμένα Έθνη  ότι θα εκπροσωπηθεί στη Γενεύη από τον πρωθυπουργό Μπεναλί Γιλντιρίμ.

Διπλωματικές πηγές από τη Νέα Υόρκη επισημαίνουν ότι ο  Γενικός Γραμματέας επιθυμεί να επιτύχει την υψηλότερη δυνατή εκπροσώπηση των εμπλεκομένων πλευρών.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy