Για την Ανδρονίκη και για όλες τις γυναίκες…

397

Η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού σώζει ζωές. Και η ευαισθητοποίηση των γυναικών γύρω από μια νόσο που «θερίζει» είναι εξαιρετικής σημασίας.

Αυτή την ευαισθητοποίηση ήθελε να ”αγγίξει” και να ενεργοποιήσει η Ανδρονίκη Παπαγεωργίου με το όνειρό της να φτιαχτεί το μακρύτερο στη χώρα μας ροζ πλεκτό. Γυναίκες από κάθε γωνιά της Κύπρου, λοιπόν, με συστατικά την τέχνη, την αγάπη τους και το σεβασμό στη μνήμη της Ανδρονίκης -που έφυγε νικημένη από τον καρκίνο- έκαναν την επιθυμία της πραγματικότητα.

Την περασμένη Κυριακή σε εκδήλωση της Europa Donna στην Πάφο παρουσιάστηκε το πλεκτό που φτάνει τα 800 μέτρα. Συγκινητική αυτή η εκδήλωση. Γεμάτη νόημα και ελπίδα.

Η Ανδρονίκη δεν ήταν εκεί… Ο χώρος όμως γέμισε από… Ανδρονίκη, γέμισε από το ροζ χρώμα του πλεκτού, από ένα όνειρο που πήρε σάρκα και οστά, από τα μηνύματα για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού που στάληκαν σε κάθε γυναίκα…

ΜΚ

 

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.