Για το αύριο που μας αξίζει!

Της Ευανθίας Σάββα*

Όλες αυτές τις μέρες πριν από τον πρώτο γύρο των εκλογών γίναμε μάρτυρες της απαίτησης από όλους πλην του νυν προέδρου για αλλαγή στη διακυβέρνηση του κράτους. Ήταν κοινή πεποίθηση όπως φάνηκε από το 65% του εκλογικού σώματος, που δεν ενέκρινε τον Νίκο Αναστασιάδη, ότι στο πηδάλιο του κράτους δεν πρέπει να παραμείνει η ίδια διακυβέρνηση.

Μπροστά μας έχουμε μια από τις πιο σημαντικές εκλογικές αναμετρήσεις. Είναι κοινότοπο σύνθημα της «αλλαγής» σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, ιδίως όταν αφορά τις προεδρικές εκλογές. Αλλά βλέποντας και ζώντας μέσα και έξω από τη βουλή τον τρόπο διακυβέρνησης της παρούσας κυβέρνησης, η αλλαγή δεν είναι απλά ένα σύνθημα αλλά αναγκαιότητα.

Αναγκαιότητα να απαλλαγούμε από την εξυπηρέτηση ημετέρων και συμπεθέρων, αναγκαιότητα να αποφύγουμε τους «άριστους» που οδηγούνται στη φυλακή λόγω σκανδάλων, αναγκαιότητα να απαλλαγούμε από τη φτωχοποίηση της μάζας του λαού για χάριν των λίγων, αναγκαιότητα να διαμορφώσουμε την παιδεία μακριά από θεοκρατικές αντιλήψεις, αναγκαιότητα να δημιουργήσουμε ένα κράτος που να επενδύει στη νέα γενιά, ένα κράτος που να σέβεται το μόχθο του εργαζομένου και να στηρίζει τις πιο αδύνατες ομάδες του πληθυσμού του, ένα κράτος που να επενδύει στην υγεία των πολιτών του.

Οι υποσχέσεις και οι δεσμεύσεις, τα «θα» και οι χορηγίες πριν τις εκλογές, δεν αντανακλούν την πραγματικότητα που ζήσαμε αυτά τα 5 χρόνια της διακυβέρνησης Νίκου Αναστασιάδη, ο οποίος από τις πρώτες μέρες διακυβέρνησης του αθέτησε τα όσα υποσχέθηκε προεκλογικά. Κούρεμα καταθέσεων, «εξυπηρέτηση» για τα κεφάλαια των συμπεθέρων, βόλεμα όσων βοήθησαν στην εκλογή του (ο διορισμός του Ρίκκου και η κατάθεση του προέδρου υπέρ του ακόμα «βοούν»), εξυπηρέτηση του κεφαλαίου με εφαρμογή εξαντλητικών ωραρίων, ξήλωμα του αστυνομικού σώματος, ανικανότητα χειρισμού των προβλημάτων στο σωφρονιστικού ιδρύματος, ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, τα γνωστά «nicosplots», η παράτυπη αδειόδοτηση επικίνδυνων εργοστασίων κοντά σε κατοικημένες περιοχές, οι υποσχέσεις που αφέθηκαν στον αέρα για το λιμάνι της Λάρνακας και τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών, είναι μερικά από τα «επιτεύγματα» της παρούσας κυβέρνησης.

Τώρα που τα επιχειρήματα έχουν τελειώσει και θυμηθήκαμε την προπερασμένη πενταετία, τώρα που ασχολούμαστε με ψευδείς δηλώσεις για το κυπριακό και το πόσο καλά χειρίζεται τη τεχνολογία ο νέος σε σύγκριση με τον παλιό, τώρα που όσοι φώναζαν για αλλαγή ψηφίζουν τον κανένα…! Τώρα είναι η ώρα του κυριάρχου λαού να μιλήσει και να απαιτήσει την αλλαγή!

Τώρα είναι η ώρα να εμπιστευθούμε την ικανότητα, την αλήθεια, την θέληση και τη τεχνογνωσία. Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουμε με ειλικρίνεια, με αποφασιστικότητα και καθαρές προθέσεις για επίλυση του κυπριακού και επανένωσης της πατρίδας μας. Τώρα είναι η ώρα των πολιτών να κρίνουν, να σκεφτούν και να αποφασίσουν για το μέλλον της πατρίδας τους.

Ψήφος στον Σταύρο Μαλά είναι ψήφος εμπιστοσύνης στη νέα γενιά, είναι ψήφος στην ανάπτυξη για όλους και όχι για τους λίγους, είναι ψήφος αξιοκρατίας και αξιοπιστίας, είναι ψήφος για το αύριο και το μέλλον! Τέρμα στο παλιό, προχωρούμε μπροστά, ενωμένοι για το αύριο που μας αξίζει, για την Κύπρο που μας αξίζει! Αυτή την Κυριακή βλέπουμε μπροστά δεν γυρίζουμε πίσω αλλά γυρίζουμε σελίδα!

Βουλευτής Λάρνακας*

ΑΚΕΛ Αριστερά Νέες Δυνάμεις

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy