Γιλντιρίμ : Εξαιτίας της ε/κ πλευράς οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις

Την ε/κ πλευρά κατηγόρησε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ για το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό, λέγοντας ότι έστειλε πλοίο στη Μεσόγειο για γεώτρηση ενώ διεξάγονταν συνομιλίες.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο εξαιτίας της μονομερούς συμφέροντος στάσης της ε/κ πλευράς. “Και σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ εμείς κάναμε διαπραγματεύσεις για τη λύση στο Κυπριακό, ο ε/κ τομέας, στέλνοντας πλοίο με στόχο να κάνει γεώτρηση στην Μεσόγειο δυναμίτισε την προσπάθεια λύσης. Αυτή η προσέγγιση ανειλικρίνειας των Ε/κ στο θέμα της λύσης δηλώθηκε για άλλη μια φορά. Η κυβέρνησή μας θα χρησιμοποιήσει μέχρι τέλους τα δικαιώματά της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο”, είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος σε άρθρο του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός είπε ότι γίνονται απειλητικές δηλώσεις. “Αυτοί που απειλούν την Τουρκία ότι θα της κλείσουν την πόρτα της ΕΕ πρέπει να ξέρουν καλά ότι η ΕΕ χρειάζεται την Τουρκία περισσότερο από ό,τι χρειάζεται η Τουρκία την ΕΕ”, δήλωσε και έκανε έκκληση να αποφεύγονται δηλώσεις οι οποίες βλάπτουν τους διαύλους επικοινωνίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy