Γιλντιρίμ: Κατεβάσαμε ελληνική σημαία που στήθηκε σε βραχονησίδα

Σύμφωνα με τη «Ηurriyet», ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι Έλληνες ανέβασαν σημαία σε «αμφισβητούμενη» βραχονησίδα την οποία και κατέβασαν Τούρκοι.

 

Για σοβαρό περιστατικό που έλαβε χώρα στο Αιγαίο, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός της Τουρκίας σε δηλώσεις του.

Σύμφωνα με τη «Ηurriyet», ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ανέφερε ότι Έλληνες ανέβασαν σημαία σε «αμφισβητούμενη» βραχονησίδα την οποία και κατέβασαν Τούρκοι.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός ισχυρίστηκε ότι σε μια «αμφισβητούμενη» νησίδα, οι Έλληνες ανέβασαν μια ελληνική σημαία, την οποία αμέσως κατέβασε η τουρκική ακτοφυλακή. Ο κ. Γιλντιρίμ σημείωσε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να απαντήσει σε κάθε προκληση και κάλεσε την Ελλάδα να αποφεύγει κάθε προκλητική κίνηση.

«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν έχει νόημα η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλιές παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στους βράχους του Αντρόφωτου ανοικτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα στο πλαίσιο της καλής γειτονίας να απέχει από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση», δήλωσε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Πηγές του υπουργείου Άμυνας της Ελλάδας, πάντως, σημειώνουν ότι δεν έχει καταγραφεί καμία τέτοια κίνηση και δεν καταλαβαίνουν σε ποιο περιστατικό αναφέρεται ο κ. Γιλντιρίμ. Σημειώνουν, πάντως, ότι διερευνούν όλα τα ενδεχόμενα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy