Γιώργος Βασιλείου: ο Σταύρος Μαλάς είναι ο μόνος που έχει σωστές θέσεις στο κυπριακό

Υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά για την προεδρία τοποθετήθηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΣΤΡΑ ο πρώην πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Επεσήμανε ότι εκείνο που πρέπει να κρίνει τις εκλογές είναι το πως βλέπουμε την προοπτική επίλυσης του κυπριακού και τι πρέπει να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση. Τόνισε δε ξεκάθαρα ότι, «ο Σταύρος Μαλάς είναι ο μόνος που έχει σωστές θέσεις όσον αφορά το κυπριακό».

Σχολιάζοντας το πολιτικό σκηνικό  αυτή την περίοδο σημείωσε ότι, από την πολυετή εμπειρία του στον τομέα των δημοσκοπήσεων, οι τηλεφωνικές δημοσκοπήσεις, ιδιαίτερα ενόψει προεδρικών εκλογών δεν μπορούν να αποτυπώσουν την πραγματική εικόνα.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Κυπριακό, εξέφρασε την εκτίμηση ότι, είναι τραγικές οι συνέπειες από το γεγονός ότι διακόπηκαν οι συνομιλίες ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης τους στο Γκραν Μοντανά. Στην ουσία, τόνισε, απεμπολήσαμε τις προοπτικές λύσεις και στο Γκράν Μοντανά χάθηκε μια ιστορική ευκαιρία.

Ο κύριος Βασιλείου χαρακτήρισε μεγάλο λάθος να γίνεται κριτική σε εκθέσεις του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, οι εκπρόσωποι του οποίου ήταν παρόντες στην Ελβετία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy