Γιωρκάτζη: Κάποιοι παραβλέπουν το ότι είμαι γυναίκα

Μετά από μήνες απουσίας και σιωπής, η κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αποφάσισε να τοποθετηθεί

“Εδώ σταύρωσαν τον Ιησού Χριστό, θα ντραπούν να σταυρώσουν τη Χρυσταλλού;” ανάφερε η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Μετά από μήνες απουσίας και σιωπής, η κ. Χρυστάλλα Γιωρκάτζη αποφάσισε να τοποθετηθεί για τα τεκταινόμενα στο Συνεργατισμό, αλλά και στις αναφορές πολλών, οι οποίοι διέκριναν έντονα την απουσία της. Η ίδια δεν δίστασε να παρομοιάσει τον εαυτό της με τον Ιησού, καθώς είπε, “εδώ σταύρωσαν τον Ιησού Χριστό, θα ντραπούν να σταυρώσουν τη Χρυσταλλού;”, ενώ αναφέρθηκε και στις προσωπικές επιθέσεις που δέχεται, υποστηρίζοντας ότι, “κάποιοι παραβλέπουν το ότι είμαι γυναίκα”.

Η Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζαν, έδωσε συνέντευξη στο Capital Today και μεταξύ άλλων είπε,  “κάποιους τους φταίει το ότι πάω ταξίδια στην Κίνα, το αν τα σκουλαρίκια μου είναι κοντά ή μακριά παραβλέποντας το ότι είμαι γυναίκα”.

“Στο Συνεργατισμό ήταν μια συμφωνία μεταξύ πωλητή και αγοραστή και εμάς ως Κεντρική Τράπεζα μέλημα μας ήταν να διασφαλίσουμε ότι θα ολοκληρωνόταν η διαδικασία χωρίς παρατράγουδα, κάτι το οποίο ευτυχώς επιτεύχθηκε λόγω της ψήφισης από τη πλειοψηφία των μελών του Κοινοβουλίου”, ανέφερε.

Αναφορές για Συνεργατισμό επί Προεδρίας Τάσσου

Η Διοικητής της Κεντρικής τοποθετήθηκε και για το διορισμό ερευνητικής επιτροπής για τον Συνεργατισμό και για το ότι θα καταθέσει και η ίδια ενώπιον της Επιτροπής. «Χαιρετίζω τον διορισμό της ερευνητικής επιτροπής, η οποία ωστόσο εκτιμώ ότι θα μας πει αυτά που γνωρίζουμε όλοι. Εγώ θα σας δώσω μια αποκλειστικότητα την οποία δεν γνωρίζετε. Το 2005 όταν ήμουν Γενική Ελέγκρια, ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος, μου ζήτησε αν και δεν ήταν στις αρμοδιότητες μου να γράψω μια έκθεση για τον Συνεργατισμό. Στην έκθεση εισηγούμουν τότε να περάσει η εποπτεία του Συνεργατισμού στην Κεντρική Τράπεζα ή να γίνει μια ενιαία εποπτική αρχή, κάτι το οποίο αν συνέβαινε δεν θα ζούσαμε σε καμία περίπτωση τα φετινά γεγονότα. Δυστυχώς τότε, ένας υπουργός του κ. Παπαδόπουλου που βρίσκεται ακόμη και σήμερα στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής του τόπου πολέμησε μέχρι θανάτου αυτή την ιδέα, παρά το ότι ο κ. Παπαδόπουλος είχε βούληση να προχωρήσει σε αυτή την αλλαγή», ανέφερε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy