Γκάνα: Νεκροί και τραυματίες από έκρηξη σε σταθμό φυσικού αερίου (Video)

Πυρκαγιές ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου στην Άκρα έπειτα από δύο ισχυρές εκρήξεις σε σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου και κοντινό πρατήριο καυσίμων στο βορειοανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας της Γκάνας.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, οι εκρήξεις σημειώθηκαν στη συνοικία όπου βρίσκεται η πανεπιστημιούπολη της Άκρας.

«Δυστυχώς υπάρχουν μερικοί νεκροί, εργαζόμαστε για να εξακριβώσουμε τον αριθμό τους», δήλωσε ο υφυπουργός Πληροφοριών Κότζο Οπόνγκ Ενκρούμα σε ραδιοφωνικό δίκτυο της χώρας. «Υπάρχουν επίσης πολλοί τραυματίες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η πρώτη πυρκαγιά ουσιαστικά τέθηκε υπό έλεγχο και περίπου 200 αστυνομικοί έχουν αναπτυχθεί στον τόπο του δυστυχήματος.

Η πρώτη έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό υγροποιημένου φυσικού αερίου της κρατικής εταιρείας GOIL και επεκτάθηκε σε πρατήριο καυσίμων της Total στην απέναντι πλευρά του δρόμου στη διασταύρωση, σύμφωνα με έναν αυτόπτη μάρτυρα. Σύμφωνα με την αστυνομία και ΜΜΕ, αυτοκίνητα κάηκαν.

Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Οι υποδομές στην Άκρα, μια πόλη περίπου 7 εκατομμυρίων κατοίκων, δεν συμβάδισαν με την αύξηση του πληθυσμού της έπειτα από χρόνια ταχείας οικονομικής ανάπτυξης και δεν θεωρούνται επαρκείς για την κάλυψη των αναγκών του.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy