Γκουτέρες

324

Τελικά ο Αντόνιο Γκουτέρες δεν είναι μόνο έξυπνος, ικανός, ευφυέστατος πολιτικός. Είναι και ακριβοδίκαιος. Δέκα λεπτά συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη, δέκα λεπτά συνάντηση με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Η μπάλα στο γήπεδό σας, είπε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η μπάλα στο γήπεδό σας είπε και στον Τ/κ ηγέτη. Μα φαντάστηκες, κύριε Γκουτέρες μου, αν συναντούσες τον Ακιντζί (που ακολούθησε τον Αναστασιάδη) έντεκα, δώδεκα ή δεκαπέντε λεπτά; Θα σε έστελναν στο πυρ το εξώτερον οι υπέρ-πατριώτες στην Κύπρο.

Δεν φτάνει δηλαδή που τον δέχεσαι στα σαλόνια των Η.Ε., τον συναντάς και παραπάνω ώρα από τον δικό μας; Αυτά θα άκουγες… Και πιθανόν μετά τα εξ αμάξης στον Έιντε, θα ζητούσαν και τη δική σου απομάκρυνση… Αλλά εσύ είσαι δίκαιος.

Δέκα λεπτά ο ένας, δέκα λεπτά ο άλλος. Απομένει η έκθεσή σου για τα γεγονότα… Αν τηρήσεις ίσες αποστάσεις, θα τα ακούσεις. Αν εκθέσεις τη δική μας πλευρά… εκεί να δεις τι έχεις να ακούσεις. Αν εξάρεις τη συμβολή της άλλης… καλύτερα να φύγεις από τα Ηνωμένα Έθνη…

Μ.Φρ.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.