Γνωμάτευση για τη μετατροπή εκτάκτων σε αορίστου ζητά η ΠΟΕΔ

Επιστολή στον Υπουργό Παιδείας έστειλε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού, ζητώντας από τον Κώστα Καδή να απευθυνθεί στη Νομική Υπηρεσία για γνωμάτευση σε σχέση με το «απόλυτα δικαιολογημένο αίτημα» εκατοντάδων εκπαιδευτικών με τριαντάμηνη υπηρεσία, να μετατραπούν από έκτακτοι σε Αορίστου Χρόνου.

Στην επιστολή, ημερομηνίας 21 Φεβρουαρίου, ο κ. Φυλακτού ζητά «επείγουσα συνάντηση» με τον Υπουργό για να συζητήσουν το θέμα, ενώ καλεί να εξεταστεί κατά προτεραιότητα το αίτημα συγκεκριμένης περίπτωσης επηρεαζομένης και να δώσει η Νομική Υπηρεσία απάντηση εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.

«Εκατοντάδες μέλη της ΠΟΕΔ οι οποίοι εργοδοτούνται επί σειρά ετών σε έκτακτη βάση έχουν αποστείλει στην ΠΟΕΔ προσωπικές τους επιστολές οι οποίες απευθύνονται σε σας και ζητούν όπως μετατραπεί η απασχόλησή τους σε Σύμβαση Απασχόλησης Αορίστου Χρόνου» αναφέρει ο κ. Φυλακτού.

Προσθέτει ότι «βάσει των στοιχείων που τηρούνται στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας σε σχέση με το σύνολο της απασχόλησής των μελών μας, αρκετά από αυτά έχουν συμπληρώσει την απαιτούμενη τριαντάμηνη απασχόληση και συνεπώς οι ισχύουσες συμβάσεις απασχόλησής τους στις θέσεις Έκτακτων Εκπαιδευτικών στη Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία, ζητούμε να διερευνηθεί αν προκύπτει υποχρέωση αυτές να μετατραπούν σε Συμβάσεις Απασχόλησης Αορίστου Χρόνου».

Ο κ. Φυλακτού απευθύνεται επίσης προς τον κ. Καδή, ώστε να ζητήσει να διερευνηθεί κατά πόσο υφίσταται υποχρέωση για καθολική εφαρμογή του δεδικασμένου σ’ ότι αφορά το Καθεστώς Αορίστου Χρόνου για τους επί συμβάσει υπηρετούντες για διάστημα μεγαλύτερο των 30 μηνών.

Επίσης, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ καλεί τον Υπουργό να ζητήσει από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας να εγγράψει κατ’ επείγον προς διεξοδική συζήτηση το θέμα της εφαρμογής του Νέου Συστήματος Διορισμών και των προβλημάτων που αυτό θα επιφέρει, ενόψει των νέων δεδομένων που διαμορφώνονται «με σκοπό να ανασταλούν οι πρόνοιες της ψηφισθείσας νομοθεσίας της 9ης Ιουλίου 2015 μέχρι να ξεκαθαρίσουν όλα τα ζητήματα».

«Έχουμε έντονες, τεκμηριωμένες και εύλογες ανησυχίες σε σχέση με την εφαρμογή του Νέου Συστήματος Διορισμών όπως αυτή προνοείται στην εν λόγω Νομοθεσία και γι’ αυτό κρίνουμε ότι η συνάντησή που ζητούμε για εις βάθος και σφαιρική συζήτηση όσων εγείρουμε πιο πάνω ενδέχεται να απαλλάξουν το εκπαιδευτικό μας σύστημα και την εκπαίδευση από αχρείαστη αναστάτωση που θα προκληθεί» καταλήγει ο κ. Φυλακτού.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy