GO στο καλό και διεκδίκησε

Του Παναγιώτη Ψαρά*

Νέα μόδα η νέα βλακεία; Καθόλου δύσκολο το δίλλημα για ένα παιχνίδι που στηρίζετε στην εικονική πραγματικότητα. Ο τέλειος τρόπος για να μένει η νεολαία αποβλακωμένη πίσω από μια οθόνη. Μια νεολαία που δεν σηκώθηκε από τον καναπέ για να ψηφίσει. Που δεν σηκώστε από τον καναπέ για να διαμαρτυρηθεί για το κούρεμα. Μια γενιά που δεν σηκώθηκε από τον καναπέ για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα ιατρών νοσηλευτών για προάσπιση της Υγείας. Μια γενιά που δεν σηκώθηκε από τον καναπέ για να αντισταθεί στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που εφαρμόζει η ΕΕ και οι Εφαρμοστές της. Μια γενιά που δεν βγάζει άχνα για τους χιλιάδες πρόσφυγες που αφήνονται στην αγκαλιά του Αιγαίου. Μια κοινωνία που αγνοεί τους χιλιάδες άμαχους σύριους παλαιστίνιους. Μια γενιά που βλέπει τα αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ να παρελαύνουν και αυτοί βγάζουν selfy.

Μια γενιά που όμως σηκώθηκε από τον καναπέ για να κυνηγήσει POKEMON. Αυτή η γενιά είναι καταδικασμένη στην αποτυχία. Αποτυχία στην ανάπτυξη κριτικής σκεψης. αποτυχια στην αντίσταση. Αποτυχία στην διεκδίκηση. Μια γενιά που βρίσκει δύναμη να περπατά χιλιόμετρα να ρίξει την Pokémon ball να μαζέψει τον πικατσου αλλά αρνείστε να υιοθετήσει ένα αδέσποτο. Και αυτό γιατί επέλεξε να ζει την ζωή του μέσω μιας οθόνης και να αγνοεί την πραγματικότητα. Σκεφτείτε όλοι αυτοί να διεκδικούσαν για τα δικαιώματα των μαύρων στην αμερικοι; για την ανασφάλιστη εργασια, Για τους μισθούς σύγχρονης σκλαβιάς των 500ευρω, Για την δωρεάν Υγεία για την δωρεάν παιδεία. Πόσο διαφορετική θα ήταν η κοινωνία θα ήταν.

Δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό σου ότι αυτό αποτελεί ένα σύγχρονο μέσο μαζικού ελεγχου; ο Όρος προσωπικά δεδομένα φαντάζει ίσως το πιο σύγχρονο αστείο της εποχής μας. Γιατί; Γιατί ανέχεσαι να σε χρησιμοποιούν. Γιατί ανέχεσαι να πλουτίζουν οι κολλοσοι ενώ εσύ ο ίδιος ζεις κάτω από άθλιες συνθήκες.

Je suis ΑΝΘΡΩΠΟΣ και το μόνο GO που αναγνωρίζω είναι το GO στις πλατείες, GO να διεκδικήσεις ότι σου στερούν τόσα χρόνια, GO στο θέατρο να αναπτύξεις κριτική σκέψη, GO σε βιβλιοπωλείο να διαβάσεις, GO σχολή να μορφωθείς, GO στην αλάνα να αθληθείς, GO στη δουλεία σου και διεκδικώ ασφάλιση 8ωρο. GO όπου θέλεις και χρησιμοποίησε το μυαλό σου για όλα και άσε τα Pokémon για τους ηλίθιους. Τι επιλέγεις;

*Φαρμακοποιός

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy