Γονείς: Παράκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους θα αποστείλει ο ΥΠΠ

Πρόσκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους στα θέματα Παιδείας θα αποστείλει ο Υπουργός Παιδείας για να συζητήσουν το θέμα του εξορθολογισμού, γνωστοποίησε στον Άστρα ο πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης Κυριάκος Νικηφόρου.

Σημείωσε ότι όλοι συμφωνούν στο θέμα του εξορθολογισμού και θα πρέπει η κάθε πλευρά να θέσει τις θέσεις της στο τραπέζι.

Αναφερόμενος στην χθεσινή συνάντηση με την ηγεσία της ΟΕΛΜΕΚ ο κ. Νικηφόρου είπε ότι με όσα άκουσε χθες πιστεύει ότι υπάρχει περιθώριο να βρεθεί λύση στο θέμα.

Σημειώνεται ότι, η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής εκπαίδευσης τάσσεται στο πλευρό του υπουργού Παιδείας Κώστα Χαμπιαούρη για τον εξορθολογισμό στην εκπαίδευση και καταδικάζει στη στάση της ΠΟΕΔ.

Το ΔΣ της Συνομοσπονδίας σε παγκύπρια συνδιάσκεψη την περασμένη Τρίτη, αποφάσισε ομόφωνα να καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο την αναίτια και απαράδεκτη, όπως αναφέρεται, επίθεση του Προέδρου της ΠΟΕΔ με δημόσιες τοποθετήσεις και αναρτήσεις του σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης εναντίον των οργανωμένων γονιών και του Προέδρου της Συνομοσπονδίας.

Σημειώνει επίσης ότι για μια ακόμη φορά η Συνομοσπονδία δεν καλέστηκε σε καμιά συνάντηση με την ΠΟΕΔ για να ενημερωθεί για τις θέσεις της σε σχέση με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών.

Η Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωση της ότι η ΠΟΕΔ απαξιώνει τον ρόλο των Οργανωμένων γονιών, εκφέρεται εναντίον των γονιών αλλά παράλληλα ζητούν τη στήριξη τους.

Δηλώνουν επίσης ότι θα συνεχίσουν τον διάλογο σε σχέση με τις προτάσεις για την αξιολόγηση του μαθητή και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών και του εκπαιδευτικού έργου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy