GREAT(ER) NEWS! ΤΟ “GREATER NICOSIA 2021” ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ»!

Το “GREATER NICOSIA 2021” – η κοινή προσπάθεια των Δήμων Αγλαντζιάς, Στροβόλου και Λευκωσίας, αλλά και πολλών υποστηρικτών τους, να καταστεί η ευρύτερη Λευκωσία «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας» – πέρασε στην επόμενη και τελική φάση του διαγωνισμού. Η πρόταση κατατέθηκε επίσημα από τον Δήμο Αγλαντζιάς τον περασμένο Ιανουάριο. Είναι η πρώτη φορά που πόλη από την Κύπρο περνά την προκαταρκτική φάση για τον τίτλο.

Στην τελική φάση, όπου βρίσκονται μόνο 5 υποψήφιες πόλεις, η ευρύτερη Λευκωσία θα καταθέσει λεπτομερή προγραμματισμό. Η εξαγγελία της «Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας» για το 2021 θα γίνει τον προσεχή Νοέμβριο, στην πόλη Novi Sad (Σερβία). Οι άλλες 4 πόλεις που διεκδικούν τον τίτλο είναι: Yaroslavl (Ρωσία), Chisinau (Μολδαβία), Klaipeda (Λιθουανία), Varazdin (Κροατία).

Ο τίτλος της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας απονέμεται σε μια ευρωπαϊκή πόλη για περίοδο ενός έτους, στη διάρκεια του οποίου η πόλη έχει την ευκαιρία να υλοποιήσει ένα πολυδιάστατο και πολυεπίπεδο σχέδιο για την πολιτιστική, πολιτική, κοινωνική, οικονομική και επιχειρηματική εμπλοκή των νέων.

Θυμίζεται πως για το “GREATER NICOSIA 2021” έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους οι δήμοι Αγλαντζιάς, Λευκωσίας και Στροβόλου, το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου, ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η CYTA, η TELIA & PAVLA BBDO, η PwC, ο ΚΟΤ, η ΕΤΑΠ Λευκωσίας, και δεκάδες μη κυβερνητικές οργανώσεις και ομάδες νέων από όλες τις κοινότητες της Κύπρου.

Με τον κ. Σπύρο Πίσυνο στη θέση Διευθύνοντα Έργου, τον κ. Διομήδη Κουφτερό στη θέση Καλλιτεχνικού Διευθυντή και τον κ. Σωτήρη Χριστοφόρου σε αυτή του Διοικητικού Λειτουργού, το “GREATER NICOSIA 2021” αποτελείται από ομάδα επαγγελματιών, που εργάζονται εντατικά με στόχο – πέρα από τη διεκδίκηση του τίτλου – την προβολή της Λευκωσίας ως μια δυναμική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα για τους νέους, αλλά και την ενδυνάμωση των ίδιων των νέων, μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους και δραστηριοποίησής τους.

Περισσότερες πληροφορίες για την υποψηφιότητα της ευρύτερης Λευκωσίας στην ιστοσελίδα greaternicosia2021.eu, στο Facebook “GreaterNicosia2021”, στο Twitter “GreaterNicosia”, στο [email protected], και στο τηλέφωνο (+357) 22 55 50 21.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy