H Αστυνομία “αδειάζει” τον πρόεδρο των Δεσμοφυλάκων

Η Αστυνομία  διαψεύδει τον πρόεδρο του κλάδου των Δεσμοφυλάκων, Σωτήρη Δαλίτη, ο οποίος νωρίτερα μιλώντας στον “Άστρα”, ανέφερε πως ο κλάδος έστειλε συγκεκριμένες γραπτές εισηγήσεις στον αρχηγό της αστυνομίας για την καλύτερη ασφάλεια των δεσμοφυλάκων και πως ακόμη δεν έχουν λάβει απαντήσεις.

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Σε καμία περίπτωση εστάλησαν επιστολές προς τον Αρχηγό Αστυνομίας απευθείας από τον Κλάδο Δεσμοφυλάκων, σε σχέση με κακόβουλες ενέργειες που γίνονται εναντίον τους. Επιστολές επί του θέματος, εστάλησαν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως και απαντήθηκαν σε διάστημα ημερών.

Ως Αστυνομία, τονίζουμε για άλλη μια φορά ότι, καταδικάζουμε τέτοιες πράξεις, δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία στις υποθέσεις αυτές, συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στα θύματα τέτοιων περιπτώσεων και ειδικότερα όταν πρόκειται για λειτουργούς που υπηρετούν τη Δικαιοσύνη και θα εξαντλήσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την εξιχνίαση των υποθέσεων αυτών.

Παράλληλα σημειώνουμε ότι, σε διεθνές επίπεδο, οι στατιστικές όσο αφορά το ποσοστό εξιχνίασης εμπρησμών, είναι πολύ χαμηλό γιατί συνήθως καταστρέφονται όλα, ή πολλά από τα τεκμήρια, κάτι που καθιστά δύσκολη την εξιχνίασή τους.

Παρόλα αυτά, σήμερα η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη συγκεκριμένου προσώπου με βάση μαρτυρία που δημιουργεί εύλογη υποψία ότι πιθανό να ενέχεται στην πρόσφατη υπόθεση εμπρησμού αυτοκινήτων δύο δεσμοφυλάκων.

Τέλος, τονίζεται ότι, η Αστυνομία θα συνεχίσει απρόσκοπτα τις προσπάθειες που καταβάλλει για την πρόληψη και εξιχνίαση τέτοιων σοβαρών υποθέσεων και εκφράζει για άλλη μια φορά τη συμπαράστασή της στα θύματα τέτοιων εγκληματικών ενεργειών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy