H Αστυνομία Κύπρου εφαρμόζει το «e-call»

Εγκαταστάθηκε εξοπλισμός για την Πανευρωπαϊκή Υπηρεσία Τηλε-Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης.

Από τον Μάρτη του 2018 η Πανευρωπαϊκή Υπηρεσία Τηλε-Κλήσης Έκτακτης Ανάγκης «e-call» θα χρησιμοποιείται για την αυτόματη ειδοποίηση της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης «112», στις περιπτώσεις οδικών δυστυχημάτων και θα είναι διαθέσιμη δωρεάν σε όλους τους πολίτες της ΕΕ, όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία Κύπρου. «Προς το σκοπό αυτό έχει εγκατασταθεί με επιτυχία εξοπλισμός σε ειδικά διαμορφωμένο κέντρο στο Αρχηγείο Αστυνομίας», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

Η συγκεκριμένη Υπηρεσία «e-call» είναι κλήση έκτακτης ανάγκης παρόμοια με αυτή του Πανευρωπαϊκού Αριθμού «112» και θα ενεργοποιείται από τους επιβάτες οχήματος αλλά και αυτόματα από το ίδιο το όχημα που θα είναι εφοδιασμένο με τη συγκεκριμένη τεχνολογία, σε περίπτωση δυστυχήματος. Με την ενεργοποίηση του συστήματος «e-call» μέσω των δικτύων κινητής τηλεφωνίας, το κέντρο στην Αστυνομία θα λαμβάνει δεδομένα για την ακριβή γεωγραφική θέση του σημείου του συμβάντος και θα ανοίγει άμεσα ένα ασφαλές κανάλι για φωνητική επικοινωνία του εμπλεκόμενου οχήματος με τον χειριστή του «112». Σαν αποτέλεσμα της λήψης της γεωγραφικής θέσης του οχήματος που εμπλέκεται σε δυστύχημα θα είναι η άμεση ανταπόκριση της Αστυνομίας/Ασθενοφόρου, εκεί και όπου χρειάζεται, ειδικά στις περιπτώσεις δυστυχημάτων με σοβαρούς τραυματισμούς, όπου η άμεση ανταπόκριση τις πρώτες κρίσιμες στιγμές της σύγκρουσης είναι ζωτικής σημασίας για τους τραυματίες.

Η Αστυνομία σημειώνει ότι το σύστημα «e-call» θα εγκατασταθεί στα οχήματα που θα κατασκευαστούν μετά τον Μάρτη του 2018 και ότι η Κομισιόν της ΕΕ προωθεί την εισαγωγή του και σε μεταχειρισμένα οχήματα. «Μετά από έλεγχο του συστήματος που έχει εγκατασταθεί από την αρμόδια Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Κύπρος καθίσταται η δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα που παρέχει την συγκεκριμένη Υπηρεσία», καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy