H έκθεση του Γ. Ελεγκτή για την μεταφορά του Π.Νεοκλέους

Η απόφαση για μεταφορά του κατάδικου Παναγιώτη Νεοκλέους στο Μέλαθρο Αγωνιστών ΕΟΚΑ στην Παλώδια «ήταν παράνομη και συνιστά πράξη που οδηγεί σε διασπάθιση δημοσίου χρήματος και ως εκ τούτου αντιστρατεύεται τις αρχές της χρηστής χρηματοοικονομικής διαχείρισης».
Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης στην εμπιστευτική έκθεση του για το ζήτημα.
Ο κ. Μιχαηλίδης εκφράζει την άποψη ότι «η Διευθύντρια Φυλακών, ως έχουσα κατά νόμο την αποκλειστική ευθύνη, θα πρέπει να επανεξετάσει άμεσα το θέμα λαμβάνοντας υπόψη τις γνωματεύσεις του Γενικού Εισαγγελέα και να λάβει μέτρα προς συμμόρφωση με τη νομιμότητα και προς προστασία του δημοσίου συμφέροντος».

Ο Γενικός Ελεγκτής σημειώνει στην έκθεση του ότι «για ακόμη μια φορά ελεγχόμενες οντότητες ή και πολίτες που έχουν ευνοηθεί από αποφάσεις των οντοτήτων αυτών επιχειρούν να εμποδίσουν τον έλεγχο από την Υπηρεσία μας επικαλούμενοι δήθεν μη αρμοδιότητα μας και δήθεν μη δικαίωμα μας σε πρόσβαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

«Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο», επισημαίνει, « ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ούτε οι δικηγόροι του κατάδικου ούτε και το Υπουργείο Υγείας δεν φαίνεται να είχαν οποιοδήποτε πρόβλημα να αποστέλλουν ευαίσθητα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στον αναρμόδιο για το θέμα Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ‘θυμήθηκαν’ όμως το θέμα αυτό όταν η Υπηρεσία μας εκδήλωσε πρόθεση για διενέργεια του σχετικού ελέγχου».

imagew
Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα, αφού πρώτα διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο που να διασφαλίζεται η προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων.
Την έκθεση συζήτησε σήμερα η κοινοβουλευτική επιτροπή Ελέγχου σε κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της που κράτησε επτά περίπου ώρες και η οποία διεξήχθη σε ιδιαίτερα έντονο κλίμα.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy