H Emirateς ανακοίνωσε την παραγγελία ακόμη 36 αεροσκαφών Airbus A380

Την παραγγελία ακόμη 36 αεροσκαφών τύπου Airbus A380, μια συμφωνία που αναμένεται να κοστίσει 16 δισεκατομμύρια δολάρια και περιλαμβάνει την προμήθεια 20 αεροσκαφών και άλλων 16 με option αγοράς, ανακοίνωσε η Emirates.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, ο στόλος των A380 της Emirates χρησιμοποιεί τουρμπίνες κατασκευασμένες από τις Engine Alliance και Rolls-Royce, με την Emirates να βρίσκεται σε φάση αξιολόγησης της τελικής παραγγελίας.
 
Αναφέρεται ότι τα νέα αεροσκάφη θα αρχίσουν να παραδίδονται στην Emirates από το 2020 και έπειτα και ο συνολικός στόλος της εταιρείας θα ανέρχεται στα 178 αεροσκάφη τύπου Α380, με την Emirates να έχει ήδη 101 τέτοια στο δυναμικό της και προστίθεται ότι η συνολική αξία της συμφωνίας ξεπερνά τα 60 δισ. δολάρια και αποτυπώνει την εμπιστοσύνη της εταιρείας στο πρόγραμμα Α380.
 
Το μνημόνιο συνεργασίας στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Ντουμπάι υπέγραψε ο Σεΐχης Sheikh Ahmed bin Saeed Al Maktoum, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλους της Emirates, ενώ μαζί του βρέθηκε και ο John Leahy, COOC της Airbus.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η συνεργασία της Emirates με την Airbus διαρκεί εδώ και δεκαετίες. Η Emirates είναι μακράν η μεγαλύτερη εταιρεία στον κόσμο όσον αφορά τον στόλο των Α380, έχοντας σήμερα σε λειτουργία 101 τέτοια αεροσκάφη.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy