H ΠΑΣΥΠΙ κατέχει στοιχεία για εμπλοκή του κ. Δημητριάδη σε “άλλα συμφέροντα”

Η εμπλοκή του Υπ. Συγκοινωνιών ‘σε άλλα συμφέροντα’ επιβεβαιώνεται από στοιχεία, αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ

Η εμπλοκή του Υπουργού Συγκοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη “σε άλλα συμφέροντα από αυτά τα οποία ορκίστηκε για να εξυπηρετεί ως Υπουργός επιβεβαιώνεται από στοιχεία” τα οποία κατέχει η ΠΑΣΥΠΙ και τα οποία καταδεικνύουν ότι συμμετέχει σε δείπνα με ανώτατα στελέχη και πελάτες της Τράπεζας Πειραιώς, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η Συντεχνία των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών, η οποία παράλληλα καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας “να εφαρμόσει αυτά που διακηρύττει” και στα οποία η συντεχνία συμφωνεί πλήρως.

“Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι δεν ήταν τυχαία η παραμονή του ως διευθυντής σε εταιρεία της εν λόγω τράπεζας μέχρι και σήμερα”, αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ σε σημερινή ανακοίνωση με την οποία σχολιάζει χθεσινές ανακοινώσεις του ίδιου του κ. Δημητριάδη και της Τράπεζας Πειραιώς ότι δεν έχει καμία σχέση ο Υπουργός Συγκοινωνιών με την εταιρεία Pireaus Cyprus International Management risk Fund.

Η ΠΑΣΥΠΙ αναφέρει ότι “ο Υπουργός και η Τράπεζα Πειραιώς ξόδεψαν δεκαπλάσιο χρόνο για να εκδώσουν ανακοίνωση σε μια προσπάθεια διάψευσης ατράνταχτων στοιχείων ενώ με ένα απλό τηλεφώνημα στο γραφείο του Εφόρου Εταιρειών στις 13 Μαρτίου μια μέρα πριν τον διορισμό του Υπουργού θα μπορούσαν να βεβαιωθούν ότι είχε αφαιρεθεί το όνομα του κυρίου Δημητριάδη από το πιστοποιητικό διευθυντών της πιο πάνω εταιρείας”.

“Υπάρχει τώρα η εξήγηση για τον λόγο τον οποίο οι ενέργειες και αποφάσεις του Υπουργού Συγκοινωνιών επέφεραν καίρια πλήγματα στις Κυπριακές Αερογραμμές εφόσον είχε σχέση με την Τράπεζα Πειραιώς και κατ’επέκταση την Aegean”, προσθέτει.

Αναφέρει επίσης ότι “ο εν λόγω Υπουργός έστησε διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές και μαζί με τον Υπουργό Οικονομικών διόρισαν τα μέλη αυτής της Επιτροπής, η οποία κατέληξε ότι πρέπει να διαλυθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές και να αγοραστούν από την Aegean και την Ryan Air ότι απέμενε”.

Σύμφωνα με την ΠΑΣΥΠΙ, “ο εν λόγω Υπουργός έκανε καταστροφικές δηλώσεις πλήττοντας την αξιοπιστία και την ρευστότητα των Κυπριακών Αερογραμμών και έβγαλε τις διακρατικές συμφωνίες σε δημοπρασία”.

“Ο εν λόγω Υπουργός ελέγχει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας και εξασκεί πιέσεις για γρήγορη έκδοση πιστοποιητικού αερομεταφορέα στην Κύπρο για την Aegean Airlines”, καταλήγει.

(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΜΑΝ)

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy