H πρώτη χώρα που απαγόρευσε το Pokemon Go

Η Σαουδική Αραβία το θεωρεί βλάσφημο και βλαβερό για τον πολιτισμό και τη θρησκεία ενώ η μανία του Pokemon Go μοιάζει ασταμάτητη σε όλο τον πλανήτη, η πλέον αμφιλεγόμενη σε συντηρητισμό χώρα, παίρνει τα μέτρα της και το απαγορεύει δια της θρησκευτικής οδού.

To κορυφαίο θρησκευτικό σώμα της Σαουδικής Αραβίας ανανέωσε πριν λίγες μέρες ένα διάταγμα που πριν 15 χρόνια είχε κηρύξει το παιχνίδι Pokemon ως αντι -ισλαμικό.
Η νέα του ψηφιακή εκδοχή υποχρέωσε το σώμα να κάνει ανανέωση της φετφά ώστε να συμπεριληφθεί και το Pokemon Gο

Tο πρώτο μεγάλο κυνήγι Pokemon στην Αθήνα είναι γεγονός Το Συμβούλιο αναφέρει στο αρχικό διάταγμα ότι οι μεταλλάξεις των πλασμάτων στο παιχνίδι, που τους δίνουν ειδικές δυνάμεις, θεωρούνται βλασφημία προωθώντας τη θεωρία της φυσικής εξέλιξης και πως το παιχνίδι έχει στοιχεία που απαγορεύονται από τον ισλαμικό νόμο όπως ο πολυθεϊσμός και τα τυχερά παιχνίδια.

Μέλος του συμβουλίου, δήλωσε ότι η τρέχουσα μορφή του παιχνιδιού εντάσσεται στην απαγόρευση της πρώτης έκδοσης του παιχνιδιού και πως κανείς Μουσουλμάνος στη χώρα δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχει στο παιχνίδι καθώς αλλοιώνει τον πολιτισμό.

Το Pokemon Go δεν είναι επίσημα διαθέσιμο στη Σαουδική Αραβία, αλλά πολλοί στη χώρα πιστεύεται ότι έχουν κατεβάσει την εφαρμογή, σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης.
lifo.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy