ΑΚΕΛ: Όχι προεκλογικές φιέστες

Δυστυχώς ούτε σε σωστή λύση φτάσαμε στο Κραν Μοντανά, αλλά ούτε και η Τουρκία είναι ο αποκλειστικός υπαίτιος στα μάτια της διεθνούς κοινότητας, τονίζει το ΑΚΕΛ, προσθέτοντας πως και οι δύο βασικοί μας στόχοι έχουν δυστυχώς αποτύχει.
Όπως αποτύχαμε στο να αξιοποιήσουμε το πλαίσιο Γκουντέρες προς αυτή την κατεύθυνση.
Με δήλωση του το μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, χαρακτηρίζει τραγικό για τον τόπο, στην πιο κρίσιμη καμπή του κυπριακού, η στάση της Τουρκίας, να ήταν απαράδεκτη και αντί επικρίσεων και πιέσεων, η κατοχική Τουρκία να δέχεται εύσημα.
Η σημερινή θλιβερή εικόνα του κυπριακού δεν είναι άσχετη με παλινωδίες στους χειρισμούς του κ. Αναστασιάδη τους τελευταίους μήνες, τονίζει ο κ. Χριστοφίδης.
Η Τουρκία, προσθέτει, εφαρμόζει σχέδιο Β’ στο κυπριακό και εμβαθύνει τη διχοτόμηση και την κατοχή.
Την ίδια ώρα ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του ψάχνονται και αναλώνονται σε ψάξιμο των πρακτικών, αντιπαραθέσεις με τα ΗΕ και αμήχανες τοποθετήσεις.
Είναι ξεκάθαρο, υποδεικνύει το ΑΚΕΛ, ότι απέναντι στα σχέδια της Τουρκίας δεν έχουμε να αντιπαραβάλουμε προς το παρόν τίποτα. Διερωτάται παράλληλα εάν κατανοούν ο κ. Αναστασιάδης και η κυβέρνησή του, τι σημαίνει για την Κύπρο και το λαό μας η εδραίωση της κατοχής και της διχοτόμησης από την Τουρκία, όταν μάλιστα η Τουρκία παραμένει στο απυρόβλητο.
Διαμηνύει επίσης πως αυτή την ώρα χρειάζονται πρωτοβουλίες για ανατροπή της ανησυχητικής εικόνας διεθνώς και των τουρκικών σχεδιασμών. «Όχι προεκλογικές φιέστες».

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy