Hermes: Αναμένεται πρωτόγνωρη επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια

Πρωτόγνωρη επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου αναμένεται να καταγραφεί στο αμέσως επόμενο διάστημα σύμφωνα με την Hermes Airports.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής ανέφερε ότι «στο αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται να καταγραφεί μια πρωτόγνωρη επιβατική κίνηση και στα δύο διεθνή αεροδρόμια της χώρας. Με στόχο τη διευκόλυνση του κοινού αλλά και την επίσπευση των διαδικασιών, οι επιβάτες που αναχωρούν καλούνται όπως βρίσκονται στο αεροδρόμιο, τουλάχιστον 2 ώρες πριν από την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης τους. Υπενθυμίζεται επίσης στους επιβάτες, ότι κατά το διαβατηριακό έλεγχο, θα πρέπει να έχουν έτοιμα και ανά χείρας τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα».

Πρόσθεσε ότι «κατά τον έλεγχο ασφάλειας, υπενθυμίζεται σε όλους, ότι απαγορεύεται αυστηρώς, η μεταφορά αιχμηρών αντικειμένων στις χειραποσκευές, όπως ψαλίδια, μαχαίρια ακόμη και νυχοκόπτες. Επίσης, απαγορεύεται η μεταφορά μπουκαλιών που περιέχουν οποιοδήποτε υγρό, άνω των 100ml, συμπεριλαμβανομένων και των μπουκαλιών νερού».

Ο κ. Ασπρής διαβεβαίωσε ότι «και τα δύο αεροδρόμια της χώρας, είναι σε θέση να ανταποκριθούν με επιτυχία σε αυτή την πρόκληση. Για τον σκοπό αυτό, όλες οι εταιρείες, τα τμήματα και οι ανάλογες υπηρεσίες – κυβερνητικές και μη, βρίσκονται ήδη σε εγρήγορση».

Ταυτόχρονα όμως κατέληξε «ζητούμε και τη συνεργασία αλλά και την κατανόηση των επιβατών, προκειμένου να καταστεί πιο εύκολη η διεκπεραίωση των χιλιάδων πτήσεων και να αποφευχθεί όσο το δυνατό περισσότερο, η οποιαδήποτε ταλαιπωρία του κοινού».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy