Οι 3 συμβουλές για σωστή συντήρηση του πλυντηρίου σου

Είναι συνήθες φαινόμενο να κάνουμε μικρά και μεγάλα λάθη κατά την πλύση των ρούχων μας. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα τη φθορά τόσο των ρούχων, όσο και του πλυντηρίου μας.

 

Αν το πλυντήριό σας δε συντηρείται τακτικά, μπορεί να επηρεαστούν τα αποτελέσματα του πλυσίματός σας. Ακολουθώντας μερικά βασικά βήματα, μπορείτε να βοηθήσετε το πλυντήριό σας να λειτουργεί σωστά και να σας παρέχει εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πλύσεις συντήρησης

Δύο με τρεις φορές το χρόνο, λειτουργήστε το πλυντήριο χωρίς ρούχα στον κάδο, στην πιο ζεστή πλύση, με τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού για κανονικό αριθμό ρούχων. Αυτή η «πλύση συντήρησης» καθαρίζει το πλυντήριο και τους σωλήνες του, απομακρύνοντας βρωμιά, σκόνη, λίπη και σκληρά άλατα.

Φόρτωμα ρούχων

Αν υπερφορτώσετε το πλυντήριο, μπορεί να έχετε κακά αποτελέσματα στο πλύσιμο, να φθείρετε τα ρούχα και να κάνετε ζημιά και στην ίδια τη συσκευή. Για τα περισσότερα υφάσματα, το πλυντήριο πρέπει να είναι χαλαρά γεμάτο. Προσθέστε λιγότερα ρούχα για γρήγορη πλύση /οικονομικούς κύκλους. Συμβουλευτείτε το εγχειρίδιο του πλυντηρίου σας.

Μαλακτικά Ρούχων

Προσθέστε το μαλακτικό στην ειδική θήκη του πλυντηρίου. Αν το μαλακτικό ανακατευτεί με το απορρυπαντικό, δημιουργεί ένα κατάλοιπο που δε διαλύεται και μπορεί να μαζευτεί με τη μορφή λευκών /γκρι αποθέσεων στο πλυντήριο. Κάνοντας τακτικά πλύσεις συντήρησης, αφαιρείτε τα υπολείμματα και, προσθέτοντας προσεκτικά το μαλακτικό, φροντίζετε να μην επανεμφανιστούν.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy