Η Αυστραλία ετοιμάζει οδηγίες αποφυγής τρομοκρατικής επίθεσης

Η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει στα σκαριά σχέδιο με το οποίο θα επιχειρήσει να αποτρέψει ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα στα εδάφη της. Οι οδηγίες αναμένεται να δοθούν σε τοπικές αρχές και οργανωτές εκδηλώσεων.

Όπως αναφέρει η «The Australian», ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μάλκολμ Τέρνμπουλ έχει θορυβηθεί ιδιαίτερα με τα πολλά τρομοκρατικά χτυπήματα στην Ευρώπη. «Όπως διαπιστώσαμε με τα τραγικά γεγονότα στο Παρίσι, το Λονδίνο, το Βερολίνο και τη Βαρκελώνη, οι τρομοκράτες εξακολουθούν να βάζουν στο στόχαστρο πολυσύχναστα μέρη».

Γι’ αυτόν τον λόγο η κυβέρνηση της Αυστραλίας έχει καταρτίσει πλάνο με οδηγίες που θα βοηθήσουν στην αποφυγή τρομοκρατικών χτυπημάτων, προκειμένου να μπορούν να προστατευτούν οι πολίτες της χώρας. Οι οδηγίες θα δοθούν σε τοπικές αρχές και οργανωτές εκδηλώσεων.

Στα μέτρα που προτείνονται περιλαμβάνεται το στήσιμο εμποδίων, η τοποθέτηση καμερών και αγαλμάτων, το φύτεμα δέντρων αλλά και η παρουσία υπαλλήλων, ειδικά εκπαιδευμένων ώστε να αντιδρούν γρήγορα σε μια πιθανή επίθεση. «Μπορούμε ασφαλώς να τοποθετήσουμε τσιμεντένια εμπόδια, καθίσματα, έργα τέχνης, σκαλιά, ζαρντινιέρες. Όλα αυτά θα πρέπει να είναι πολύ διακριτικά βέβαια», δήλωσε ο Τέρνμπουλ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy