Η ακύρωση της Navtex οδηγεί στις συνομιλίες τονίζει ο εκπρόσωπος

Η ακύρωση της τουρκικής NAVTEX είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει αναφορές του Ντερβίς Έρογλου στη Χαραυγή, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν είναι έτοιμος για διαδικασία πάρε-δώσε και για αυτό δεν επιστρέφει στις συνομιλίες, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές στα κατεχόμενα ο κ. Έρογλου θα κάνει τέτοιου είδους δηλώσεις.

Κάλεσε την Τουρκία και τον κ. Έρογλου να απαντήσουν γιατί έξι μέρες πριν την έναρξη ουσιαστικών συνομιλιών, η θεματολογία των οποίων είχε μάλιστα συμφωνηθεί, η Τουρκία επέλεξε να εκδώσει οδηγία προς ναυτιλλόμενους γνωρίζοντας ότι μια τέτοια ενέργεια θα οδηγούσε σε αναστολή της συμμετοχής μας στις συνομιλίες.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης διέψευσε και ισχυρισμό του επικεφαλής των Τ/κυπρίων ότι ο πρόεδρος Αναστασιάδης απέρριψε εισήγηση που είχε υποβάλει ο κ. Έρογλου μέσω του ειδικού συμβούλου του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών. Ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι δεν υποβλήθηκε καμία εισήγηση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy