Οι Αμερικανοί στέλνουν ενισχύσεις στη Μοσούλη

Φωτογραφία: abcnews

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ουάσινγκτον θα αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα στη χώρα του για να βοηθήσουν τις ιρακινές ένοπλες δυνάμεις στην επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος, που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του έτους.

“Υπήρξε διαβούλευση με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα για το αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης να υπάρξει μια τελική αύξηση του αριθμού των εκπαιδευτών και των συμβούλων υπό την ομπρέλα του διεθνούς συνασπισμού στο Ιράκ”, ανέφερε ο Αμπάντι σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησαν οι υπηρεσίες του.

Στην Ουάσινγκτον, ένας αξιωματούχος του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί, διευκρίνισε ότι το Πεντάγωνο εισηγήθηκε να σταλούν πάνω από 500 επιπλέον στρατιώτες στο Ιράκ.

Ο αξιωματούχος αυτός πρόσθεσε ότι περισσότερες λεπτομέρειες για τον ακριβή αριθμό των στρατιωτικών και το πού θα αναπτυχθούν θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της ημέρας, αλλά στην πλειονότητά τους οι δυνάμεις θα συμβάλουν στην επικείμενη επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης.

Αμερικανοί αξιωματούχοι προσδιόρισαν ότι οι επιπλέον στρατιώτες θα είναι 500-600.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy