Η ανοχή της Κομισιόν στις πολυεθνικές οδηγεί σε νέο σκάνδαλο εκπομπών αερίων

«Η GUE/NGL καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο το νέο πολιτικό σκάνδαλο που ήρθε στο φως σχετικά με τα πειράματα εκπομπών αερίου σε πίθηκους και ανθρώπους από την αυτοκινητοβιομηχανία. Τέτοιου είδους πειράματα είναι ανήθικα και δεν μπορούν να δικαιολογηθούν με κανένα τρόπο. Δυστυχώς στο βωμό του βρώμικου κέρδους μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες θυσιάζουν τα πάντα. Και έτσι βλέπουμε το ένα σκάνδαλο να διαδέχεται το άλλο. Αντί οι αυτοκινητοβιομηχανίες να μειώσουν τις εκπομπές αερίων για να προστατεύσουμε το περιβάλλον προσπαθούν με διάφορα παράνομα μέσα (όπως η έκθεση πιθήκων και ανθρώπων σε εκπομπές αυτοκινήτων) να αποδείξουν ότι οι ρύποι δεν βλάπτουν.»

Αυτά είπε μεταξύ άλλων σε δημοσιογραφική διάσκεψη της Ευρωομάδας της Αριστεράς ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Νεοκλής Συλικιώτης. Η δημοσιογραφική διάσκεψη αφορούσε τα κύρια θέματα της ολομέλειας του Φεβρουαρίου και ο κύριος Συλικιώτης μιλούσε αναφορικά με το νέο σκάνδαλο που ήρθε στη δημοσιότητα.

«Το σημερινό σκάνδαλο έρχεται σε συνέχεια του σκανδάλου με την χρήση του παράνομου λογισμικού από την Volkswagen, το οποίο αλλοίωνε τις μετρήσεις των εκπομπών. Δυστυχώς εξαιτίας της ανοχής της Κομισιόν αλλά και των κρατών μελών που προστατεύουν τις πολυεθνικές τα πολιτικά σκάνδαλα δεν τελειώνουν. Απαιτούμε να αποδοθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται αλλά και να τερματιστούν άμεσα άλλα παρόμοιου τύπου προγράμματα δοκιμών που γίνονται σε ζώα, είπε ο κύριος Συλικιώτης.

«Ταυτόχρονα ζητάμε να ληφθούν άμεσα μέτρα για πρόληψη και αποτροπή τυχόν άλλων παράνομων δράσεων που αναπτύσσουν οι πολυεθνικές προκειμένου για να αυξήσουν τα κέρδη τους. Ο σεβασμός του ανθρώπου αλλά και του περιβάλλοντος είναι ένας βασικός στόχος που πρέπει να επιτευχθεί εάν θέλουμε πραγματικά να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία και να ενισχύσουμε την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Ως ομάδα θα συνεχίζουμε να παλεύουμε με κάθε μέσο ώστε  και να διασφαλίσουμε τις ανάγκες των ανθρώπων και της κοινωνίας, που σήμερα δυστυχώς πλήττονται από τις καταχρήσεις και ανομίες των πολυεθνικών» κατέληξε.

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy