Η Αστυνομία συνέλαβε δύο πρόσωπα στην Πάφο σε σχέση με υπόθεση ναρκωτικών

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου ικανοποίησε αίτημα της αστυνομίας εκδίδοντας διατάγματα προσωποκράτησης τριών ημερών εναντίον δυο Σύρων, ηλικίας 40 και 23 ετών, που έχουν συλληφθεί σε σχέση με διερευνώμενη υπόθεση παράνομης κατοχής με σκοπό την προμήθεια ναρκωτικών ουσιών αλλά και παράνομης κατοχής περιουσίας. Οι δυο αλλοδαποί αντιμετωπίζουν επίσης την κατηγορία της συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος.
Οι δυο Συροι συνελήφθησαν από την αστυνομία όταν στην κατοχή τους εντοπίστηκαν κάνναβη και το χημικό ναρκωτικό κρύσταλ τα οποία μάλιστα ήταν συσκευασμένα σε 53 διαφορετικά τεμάχια, έτοιμα να διατεθούν σε υποψηφίους πελάτες. Εντοπίστηκαν συγκεκριμένα 5 γραμμάρια κρύσταλ και 16 γραμμάρια κάνναβης σε 53 συσκευασίες, καθώς επίσης και ένας σπαστήρας που περιείχε ίχνη κάνναβης.
Μέλη του ΟΠΕ είχαν ερευνήσει διαμέρισμα στο οποίο διέμεναν 4 Σύροι και 4 Αιγύπτιοι. Σε κλειδωμένο δωμάτιο του διαμερίσματος που παραβίασαν οι αστυνομικοί εντοπίστηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλα ηλεκτρικά είδη. Οι αλλοδαποί κατονόμασαν τον 40χρονο Σύρο ως τον ιδιοκτήτη των αντικειμένων αυτών από τον οποίο και οι ίδιοι νοίκιαζαν το διαμέρισμα.

Ο 40χρονος Σύρος που διαμένει σε άλλο διαμέρισμα της ίδιας πολυκατοικίας ισχυρίστηκε ότι στο συγκεκριμένο δωμάτιο διαμένει ο 23χρονος συμπατριώτης του που, επίσης, έχει συλληφθεί. Ο τελευταίος παραδέχτηκε σε κατάθεση στην αστυνομία ότι τα ναρκωτικά είναι δικά του και ότι τα προόριζε για δίκη του χρήση, ισχυρισμός που δεν μπορεί να γίνει πιστευτός λόγο των συσκευασιών που ανευρέθηκαν , γεγονός που παραπέμπει σε εμπορία.

Ισχυρίστηκε, επίσης, ότι τα πέντε κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στο δωμάτιο ανήκουν στον 40χρονο ενώ τα υπόλοιπα ηλεκτρονικά είδη και εξαρτήματα ανήκουν στον ίδιο και ότι τα προμηθεύτηκε από συμπατριώτες του, τους οποίους όμως δεν θυμάται, όπως είπε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy