Γ. Λουκαΐδης: Οι χειρισμοί Αναστασιάδη οδηγούν σε νέα τετελεσμένα από την Τουρκία

«Μεταλλάχθηκε προεκλογικά, θέτωντας ως προτεραιότητα τις επόμενες εκλογές αντί τις επόμενες γενιές, δημιούργησαν γόνιμο έδαφος στην Τουρκία και στις εθνικιστικές δυνάμεις στα κατεχόμενα για πρόκληση νέων τετελεσμένων και για αναβάθμιση του ψευδοκράτους»

Οι  ολέθριοι χειρισμοί των τελευταίων μηνών του Προέδρου Αναστασιάδη έχουν ως αποτέλεσμα την προσπάθεια για δημιουργία νέων τετελεσμένων από πλευράς της Τουρκίας, τόνισε σε δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης.

Ο κ. Αναστασιάδης, υπέδειξε, μεταλλάχθηκε προεκλογικά, θέτωντας ως προτεραιότητα τις επόμενες εκλογές αντί τις επόμενες γενιές, δημιούργησαν γόνιμο έδαφος στην Τουρκία και στις εθνικιστικές δυνάμεις στα κατεχόμενα για πρόκληση νέων τετελεσμένων και για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.
Μπορεί τα πρόσφατα δημοσιεύματα για τουριστική ανάπτυξη στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου, πρόσθεσε, να μην ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, «αποτελούν όμως πραγματικότητα οι έντονες παρασκηνιακές κινήσεις που το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται από πλευράς Τούρκων αξιωματούχων και κατοχικών αρχών για δημιουργία τετελεσμένων στα Βαρώσια».

Σοβαρή ανησυχία, σημείωσε, προκαλούν ασφαλώς και όλα όσα εξελίσσονται στο προσκήνιο και αφορούν τετελεσμένα επί του εδάφους στη Μόρφου, την πρόθεση εντατικοποίησης του ξεπουλήματος των Ε/Κυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα με την αναβάθμιση της επιτροπής περιουσιών, όπως και οι πρόσφατες ενέργειες στο ευρωκοινοβούλιο που επανέφεραν στο προσκήνιο θέματα εκπροσώπησης των Τ/Κ και του κανονισμού για το απευθείας εμπόριο.

Αυτά και πολλά άλλα, είπε, τα οποία κάθε μέρα που περνά μετατρέπουν τα κατεχόμενα εδάφη μας σε Τουρκία, μπορούν και πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά. Ο καλύτερος και αποτελεσματικότερος τρόπος να το πράξουμε, ανέφερε, είναι μέσα από την ικανοποίηση των ξεκάθαρων προϋποθέσεων που ο Γ.Γ του ΟΗΕ έχει θέσει για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και συνακόλουθα, μέσα τη συνολική λύση του Κυπριακού.

Αυτό το στόχο μόνο ο Σταύρος Μαλάς, κατέληξε ο Γιώργος Λουκαΐδης, μπορεί να τον φέρει σε πέρας, αφού οι άλλοι υποψήφιοι, έμμεσα ή φανερά, δεν αποδέχονται και δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσουν τη ξεκάθαρη προϋπόθεση που έθεσε ο κ. Γκουτιέρες για επανέναρξη των συνομιλιών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy