Η Citibank αναλαμβάνει την προσέλκυση θεσμικών επενδυτών για το Συνεργατισμό

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα προχωρεί στο διορισμό της City Bank για εξεύρεση θεσμικών στρατηγικών επενδυτών, οι οποίοι θα αναλάβουν ποσοστό πέραν του 25%.

Η ΣΚΤ βρισκόταν σε διαβουλεύσεις τις τελευταίες μέρες με πέντε οίκους, για διορισμό ανάδοχου που θα αναλάβουν να προωθήσουν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά τουλάχιστον 25%.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διοίκηση της Τράπεζας κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία με την Αμερικανική City Bank. Ο οίκος θα αναλάβει να αποτιμήσει ξανά την αξία της ΣΚΤ και να ετοιμάσει πλάνο για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά τουλάχιστον 25%.

Η προηγούμενη αποτίμηση καθόρισε την αξία της ΣΚΤ στα 600 εκατ. ευρώ. Εάν η νέα αποτίμηση κυμανθεί στο ίδιο ύψος, η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ.

Το χρονοδιάγραμμα για εισαγωγή των θεσμικών στρατηγικών επενδυτών στη ΣΚΤ είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2018, όταν η Τράπεζα θα ενταχθεί στο ΧΑΚ.Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

 

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.