Η ΔΕΟΚ απαιτεί πλήρη αποκατάσταση των κουρεμένων ταμείων προνοίας

Η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για μερική αποκατάσταση των κουρεμένων Ταμείων Προνοίας δεν αποδίδει πλήρη δικαιοσύνη, ούτε ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των επηρεαζόμενων εργαζομένων, δηλώνει η ΔΕΟΚ.

Η συντεχνία αναφέρει σε ανακοίνωση πως η πολιτική ηγεσία του τόπου, κυβέρνηση και βουλή μένει ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη γιατί είχε δεσμευθεί για πλήρη αποκατάσταση των Ταμείων Προνοίας.

Η ΔΕΟΚ εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια της γιατί, όπως αναφέρει, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου λήφθηκε χωρίς να προηγηθεί ο απαραίτητος κοινωνικός διάλογος με το συνδικαλιστικό κίνημα και προβληματισμό όχι μόνο ως προς το ποσοστό αποκατάστασης αλλά και ως προς το ανώτατο όριο κάλυψης το οποίο καθορίζεται στις εκατό χιλιάδες ευρώ.

Παράλληλα διαφωνεί με τον καθορισμό του 65ου έτους ηλικίας για διεκδίκηση της μερικής αποκατάστασης εφόσον, όπως υποδεικνύει, δεν λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες διάφορων ομάδων όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, οι λήπτες ελαχίστου εγγυημένου εισοδήματος καθώς και αυτοί που έχουν αποχωρήσει από τα Ταμεία Προνοίας.

Η συντεχνία καλεί τον Υπουργό Οικονομικών και την Υπουργό Εργασίας να συγκαλέσουν άμεσα σύσκεψη με τη συμμετοχή των συνδικαλιστικών οργανώσεων με στόχο να ρυθμιστεί το θέμα των κουρεμένων ταμείων προνοίας με τρόπο αποτελεσματικό και κοινωνικά δίκαιο και σημειώνει ότι επιβάλλεται να υπάρξει κοινωνικός διάλογος για τη μεταρρύθμιση του θεσμού των Ταμείων Προνοίας ώστε να καταστεί πραγματικά αξιόπιστος και να καλύψει το σύνολο των εργαζομένων του τόπου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy