Η Δερύνεια προετοιμάζεται για ενδεχόμενο άνοιγμα του οδοφράγματος

Η Δερύνεια προετοιμάζεται για ενδεχόμενο άνοιγμα του οδοφράγματος της και εν αναμονή της επιστροφής της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου, σε συνεργασία με το δικοινοτικό πρόγραμμα RENEWAL του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNDP-ACT Cyprus),  πραγματοποιεί σεμινάριο με τίτλο «πώς μπαίνει η Δερύνεια και οι γύρω περιοχές στον τουριστικό χάρτη».

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 20015 από τις 4.30 – 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα διαλέξεων του Δημοτικού Μεγάρου Δερύνειας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης, «με το αναμενόμενο άνοιγμα του οδοφράγματος της Δερύνειας, διαφαίνονται νέοι δρόμοι και ευκαιρίες για την οικονομική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της ελεύθερης Αμμοχώστου, ειδικότερα στον τομέα του τουρισμού. Το πρόγραμμα RENEWAL, το οποίο στοχεύει στην ενδυνάμωση της συνεργασίας και των δεξιοτήτων επιχειρήσεων, νέων ανθρώπων και οργανώσεων στην ευρύτερη περιοχή Αμμοχώστου, έχει αναπτύξει ένα στρατηγικό σχέδιο για διεύρυνση της τουριστικής δραστηριότητας στη Δερύνεια και στην Αμμόχωστο και  δημιουργία νέων ευκαιριών για επιχειρήσεις στην περιοχή».

Θέλουμε, συνέχισε, «να προετοιμάσουμε τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, για τα αξιοθέατα που μπορεί να δουν στη περιοχή μας. Στη δική μας περίπτωση θα ενημερώσουμε τους Τουρκοκύπριους για τα αξιοθέατα που μπορούν να δουν στην εντός των τειχών κατεχόμενη πόλη της Αμμοχώστου, στη Δερύνεια, στο Φρέναρος και στις Βρυσούλλες».

Πρόσθεσε ότι «στόχος είναι να δοθεί ώθηση στην επιχειρηματικότητα και την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής μέσω του τουρισμού και αυτός είναι ένας τρόπος να τονώσουμε την άλλοτε πιο τουριστική περιοχή της Κύπρου, την επαρχία Αμμοχώστου. Θέλουμε να εστιάσουμε στον πολιτισμό αφού μέσω του πολιτισμού οι δύο Κοινότητες της Κύπρου έρχονται κοντά η μία στην άλλη».

Αναφερόμενος στο σεμινάριο που θα διεξαχθεί στις 10 Σεπτεμβρίου ο κ. Καραγιάννης είπε ότι θα γίνει ενημέρωση για την τουριστική εκδρομή, η οποία σχεδιάζεται από το RENEWAL για τη Δερύνεια και την Αμμόχωστο και προωθείται σε τουριστικούς πράκτορες της περιοχής. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση για τους τρόπους με τους οποίους οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να επωφεληθούν της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, ενώ θα γίνει ανάλυση των τάσεων και των βασικών αρχών του τουρισμού για κατανόηση των αναγκών του σύγχρονου τουρίστα (φιλοξενία, υποδοχή, παροχή υπηρεσιών και προϊόντων).

Της ενημέρωσης θα ακολουθήσει «συζήτηση και σχεδιασμός τρόπων με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί και να αναπτυχθεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Δερύνειας εξήγησε πως «το δικοινοτικό πρόγραμμα RENEWAL του Αναπτυξιακού Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο (UNDP-ACT Cyprus) δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της Αμμοχώστου και υλοποιείται από τους οργανισμούς Αναγέννηση Δερύνειας και MASDER Αμμοχώστου. Το πρόγραμμα  επικεντρώνεται στην εντός των τειχών πόλη της Αμμοχώστου, καθώς και στη γεωγραφική περιοχή που καλύπτει τη Δερύνεια, το Φρέναρος και τις Βρυσούλες».

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα RENEWAL από την ιστοσελίδα https://famagustarenewal.org  και στο Facebook: https://www.facebook.com/renewal2014 

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy