Οι διαμάχες στον ΔΗΣΥ «έφαγαν» τον Τσαλακό…

Αίσθηση προκάλεσε  η παραίτηση του Γιώργου Τσαλακού από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του ΡΙΚ. Ωστόσο, για εκείνους που βρίσκονταν κοντά του ήταν αναμενόμενο μετά και τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ιδρυμα.

Ο ίδιος ο κ. Τσαλακός με μια ανακοίνωσή του προς τα ΜΜΕ, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους, ανέφερε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Ωστόσο, έγκυρες πληροφορίες της «Χαραυγής» τονίζουν με νόημα ότι οι λόγοι που οδήγησαν τον κ. Τσαλακό σε παραίτηση είναι άλλοι.

Ο ίδιος φέρεται τον τελευταίο καιρό να ένιωθε παραγνώριση και αμφισβήτηση τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου. Στην πρώτη περίπτωση ο κ. Τσαλακός αφέθηκε να εξαγγείλει δέκα απολύσεις από τη Βουλή όπου συζητείτο ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος και στη συνέχεια ο ίδιος ο Ν. Αναστασιάδης ζήτησε να μην υπάρξουν απολύσεις, αλλά σχέδια εθελούσιας εξόδου μόνιμων υπαλλήλων.

Από την άλλη, οι εσωκομματικές κόντρες στον ΔΗΣΥ, δεδομένης και της γνωστής καλής σχέσης του κ. Τσαλακού με τον Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο, φαίνεται να οδήγησαν τον μέχρι πρότινος πρόεδρο του Δ.Σ. του ΡΙΚ να εγκαταλείψει πρόωρα τη συγκεκριμένη θέση.

Αλλωστε είναι γνωστή η θέση του Αβέρωφ Νεοφύτου και ο «πόλεμος» που έχει εξαπολύσει με συγκεκριμένες εκπομπές του ΡΙΚ. Να υπενθυμίσουμε ότι ο ΔΗΣΥ είχε ζητήσει αναβολή της ψήφισης του προϋπολογισμού. Πληροφορίες κάνουν λόγο ότι και πίσω από αυτό κρύβεται το ζήτημα με τα αθλητικά δικαιώματα του Champions League και του Europa League.

Ελένη Κωνσταντίνου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy