Αναστασιάδης: Οι δείκτες της οικονομίας διορθώνονται

Την εκτίμηση ότι οι δείκτες της κυπριακής οικονομίας άρχισαν να διορθώνονται και η καταναλωτική και επενδυτική εμπιστοσύνη σημειώνει σημαντική βελτίωση, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του Γραμμικού Πάρκου Βαθκειάς, που διάβασε ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

“Προβλέπουμε ότι η επόμενη περίοδος θα είναι περίοδος θετικής ανάπτυξης της οικονομίας. Έχουμε μακρύ και δύσκολο ακόμα δρόμο μπροστά μας, όμως αφήσαμε πίσω μας τη μελανή σελίδα της οικονομικής κρίσης. Οι μέρες μπροστά μας θα είναι πιο φωτεινές και ελπιδοφόρες,” επεσήμανε ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος αναφέρθηκε και στην εφαρμογή κοινωνικών μέτρων στήριξης των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας και αντιμετώπισης της ανεργίας.

Πρόκειται, ανέφερε, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, για έργο μεγάλης τοπικής σημασίας, το οποίο θα απολαμβάνουν οι δημότες όχι μόνο της Μέσα Γειτονιάς, αλλά και της ευρύτερης Λεμεσού, γενικότερα.

Το Γραμμικό Πάρκο, του οποίου η πρώτη φάση εγκαινιάζεται σήμερα, είναι ένα όραμα δεκαετιών που γίνεται πραγματικότητα. Η ιδέα αυτού του ξεχωριστού έργου συνελήφθη πριν από 25 σχεδόν χρόνια και για την ολοκλήρωσή του, εργάστηκαν και συνεργάστηκαν μεταξύ τους όλοι οι Δήμαρχοι, τα Δημοτικά Συμβούλια, οι Κυβερνήσεις και οι αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες, στις δυόμιση αυτές δεκαετίες.

“Αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως το ενδιαφέρον που επιδείχθηκε από τις προηγούμενες Κυβερνήσεις, θα το συνεχίσει και η παρούσα Κυβέρνηση με ακόμη εντονότερο βαθμό και ρυθμό, έτσι ώστε να δούμε τις Τοπικές Αυτοδιοικήσεις να επιτελούν τον ρόλο για τον οποίον ετάχθησαν και για τον οποίο η Κυβέρνηση προωθεί την ενίσχυσή και τον εκσυγχρονισμό του,” πρόσθεσε.

Το Υπουργείο Εσωτερικών, είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο χαιρετισμό του, έχει ήδη καταθέσει ενώπιον των κομμάτων προσχέδιο νομοσχεδίου και βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τις πολιτικές δυνάμεις και τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με στόχο την αναζήτηση της κοινής εκείνης βάσης που θα οδηγεί στην ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σημείωσε ότι στις μέχρι σήμερα διαβουλεύσεις, διαπιστώνεται καλή θέληση και διάθεση για συνεργασία και συναίνεση, έτσι ώστε να φτάσουμε σε ένα βαθμό μεταρρύθμισης που να είναι καθολικά αποδεκτός και να μπορεί να ψηφιστεί από τη Βουλή. Αλλά, την ίδια στιγμή, να διασφαλίσουμε ότι ο πολίτης θα λαμβάνει ποιοτικότερες και φθηνότερες υπηρεσίες.

Άποψή μας είναι ότι μέσα από την πρότασή μας η οποία προνοεί τη διά νόμου συμπλεγματοποίηση – μια θέση που άρχισε να γίνεται αποδεκτή – θα έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, συνέργειες, εξοικονομήσεις, αλλά και ποιοτικά αναβαθμισμένες υπηρεσίες προς τον πολίτη, υπέδειξε.

Η Κυβέρνηση, κατέληξε, έχει την πρόθεση, στο βαθμό που τις επιτρέπουν τα οικονομικά της χώρας, να σταθεί αρωγός για να σχεδιαστεί και να εκτελεστεί και η Δεύτερη Φάση του σπουδαίου αυτού έργου.
ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy