Η δημοσιογραφική πατριαρχία στην υπηρεσία της διχοτόμησης

Εν ηξέρω αν με τες αντιδράσεις για το δικοινοτικό γλωσσάρι που ετοιμάζουν οι επιτροπές δεοντολογίας Ελληνοκυπρίων τζαι Τουρκοκυπρίων δημοσιογράφων πρέπει να γελούμεν ή να κλαίμεν.

Για όσους εν επροσέξαν τη νέα περιρρέουσα, τα γνωστά συγκροτήματα που τόσον πολλά θέλουν την επανένωση τούντου μαυρογέτιμου τόπου [Φιλελεύθερος, ΔΙΑΣ κλπ], επέσαν να φαν’ όσους πιθανό να εμπλέκονται στην προετοιμασία του γλωσσαρίου. Ένα γλωσσάρι που αποτελεί κομμάτι του προγράμματος συνεργασίας των συνδικάτων των Ε/κ τζαι Τ/κ δημοσιογράφων υπό το γραφείο του Επιτρόπου για την Ελευθερία του Τύπου του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη [ΟΑΣΕ] τζαι θα περιλαμβάνει όρους τζαι φράσεις που ενοχλούν την “άλλη” κοινότητα.

Πριν καν ολοκληρώσουν το έργον τους οι επιτροπές, επεταχτήκαν τα διάφορα τζιμάνια της Ε/κ δημοσιογραφίας να κατακεραυνώσουν το γλωσσάρι. Τι για λογοκρισίες ακούσαμεν, τι για φιμώσεις… Οι Λάζαροι τζαι οι Τόνιες επιδόθηκαν ξανά σε ένα κυνήγι φαντασμάτων αντίστοιχο με αυτό του 2004. Τζαι να σου “αποκαλύψεις” που τον Δία, τζαι να σου στοχοποίηση του προέδρου της ΕΣΚ που αρθρογράφους που ούτε ξέραν τον σκοπό του γλωσσαρίου…

Τζαι να σου ο Σενέρ Λεβέντ με συνέντευξη στον Φιλελεύθερο, να λειτουργεί για πολλοστή φοράν ως χρήσιμος ηλίθιος για τους Ε/κ εθνικιστές [εν καλό να τους ενημερώσει κάποιος ότι ο Λεβέντ ευτυχώς ή δυστυχώς πεντ’ έξι πλάσματα εκπροσωπεί στην Τ/κ κοινότητα].

Τι τζ’ αν εφκήκεν ο ίδιος ο Επίτροπος του ΟΑΣΕ να διευκρινίσει ότι το γλωσσάριν εν θα ‘ν’ δεσμευτικόν αλλά έναν εργαλείον για όσους θέλουν να λαμβάνουν υπόψην/ενδιαφέρονται για τες ευαισθησίες της άλλης μερκάς… Σημειώστε ότι τούτοι/ες που κατσιαρίζουν έτσι τζ’ αλλιώς εν λαμβάνουν υπόψην την όποια δεοντολογία, πόσο μάλλον ένα συμβουλευτικό γλωσσάρι.

Οι κατά φαντασίαν καταπιεσμένοι εφκάλαν τζ’ επιστολήν για να μαζέψουν υπογραφές [ενίοτε με πιέσεις] για να αντιταχθούν στα δόλια σχέδια που “χρηματοδοτούνται με λεφτά των Αμερικανών” [αλήθκεια, εν την εβαρεθήκετε τούντην πιππίλλα;] τζαι ουδείς εκατάλαβεν τι κίνδυνον επισείουν τζαι για ποιους.

Για άλλη μια φορά λοιπόν, η πατριαρχία της Ε/κ δημοσιογραφίας ενεργοποιεί τα συντηρητικά της αντανακλαστικά για διατήρηση του στάτους κβο. Τζαι τούτα ούλλα για ένα μη δεσμευτικό γλωσσάρι που εν είδαμεν καν ακόμα! Εν θέλω καν να σκεφτώ τι θα εγίνετουν αν ο Νίκαρος εν εγίνετουν Νικούιν στο Μον Πελεράν τζ’ ανταποκρίνετουν στην υπέρβασην Ακιντζί [βλέπε χάρτη].

Τελικά νομίζω εν να κλάψω.
 

Απτυχίωτος

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy