Η ΕΔΟΝ στηρίζει τους σπουδαστές και τα δίκαια αιτήματά τους

Ζητά επαναφορά των €8 εκ. για χορηγίες και τροποποίηση κριτηρίων για περιουσιακά

 

Την ικανοποίησή της εκφράζει η ΕΔΟΝ για την αναβάθμιση των Μεταλυκειακή Ινστιτούτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Μ.Ι.Ε.Ε.Κ.) σε Δημόσια Σχολή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εξέλιξη αυτή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οδηγεί στην ακαδημαϊκή αναγνώριση των σπουδαστών των ΜΙΕΕΚ, πέραν από την επαγγελματική, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημα της Οργάνωσης.

Υπενθυμίζει ότι ο θεσμός των Μ.Ι.Ε.Ε.Κ. λειτούργησε για πρώτη φορά το 2012 επί διακυβέρνησης Χριστόφια, προσφέροντας διέξοδο σε πολλούς σπουδαστές, μέσα από δωρεάν προγράμματα σπουδών για την απόκτηση θεωρητικών και επαγγελματικών γνώσεων με τη δυνατότητα πρακτικής εξάσκησης. Η θεσμοθέτηση και η αναβάθμιση των ΜΙΕΕΚ αποτελούσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα για την ΕΔΟΝ. Η λογική, όπως αναφέρει, «αναδεικνύει την ανάγκη ενίσχυσης της ολοκληρωμένης επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, απέναντι στη λογική της προσωρινής και ληξιπρόθεσμης κατάρτισης που θα παρέχει μισές γνώσεις και δεξιότητες. Της ίδιας λογικής που θα θυματοποιεί τους σημερινούς σπουδαστές και αυριανούς εργαζόμενους ως φθηνό και ευέλικτο εργατικό δυναμικό».

Εκφράζοντας στήριξη στους σπουδαστές και τα δίκαια αιτήματά τους, η ΕΔΟΝ υπογραμμίζει ότι «η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για διεκδίκηση κρατικής φοιτητικής χορηγίας και επιδομάτων είναι σημαντική, αλλά όχι αρκετή». Μετ’ επιτάσεως, η ΕΔΟΝ ζητά από την κυβέρνηση να επαναφέρει άμεσα τα €8 εκ. και να τροποποιήσει τα κριτήρια, ώστε στον υπολογισμό των περιουσιακών στοιχείων να λαμβάνεται υπόψη η περιουσία με τιμές του 1980 και όχι του 2013

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy