Η εφαρμογή Οδηγιών για το περιβάλλον στο μικροσκόπιο της Κομισιόν

Συζήτησαν με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς. Και επιτόπιες επισκέψεις

Συνεχείς συναντήσεις με κυβερνητικά τμήματα και ενδιαφερόμενους φορείς είχε τις δύο προηγούμενες μέρες Κλιμάκιο της Κομισιόν από τη Γενική Διεύθυνση Περιβάλλοντος στο πλαίσιο εκστρατείας στις χώρεςμέλη της ΕΕ με βασικό αντικείμενο συζήτησης την εφαρμογή των οδηγιών και τυχόν ενίσχυσής τους στα θέματα που αφορούν πρωτίστως την προστασία των οικοτόπων. Χθες, το Κλιμάκιο της Κομισιόν είχε το πρωί τρίωρη ανοιχτή συζήτηση με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και άκουσε τις απόψεις τους.

Στη συζήτηση συμμετείχαν κυβερνητικά Τμήματα (Τμήμα Περιβάλλοντος, Τμήμα Δασών, Τμήμα Αλιείας κ.α.), μη κυβερνητικές οργανώσεις (Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων, Terra Cypria, Φίλοι του Ακάμα κ.α.) καθώς και άλλοι φορείς όπως το ΕΤΕΚ, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Γης του Ακάμα κ.α. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μη κυβερνητικές οργανώσεις έθιξαν αρκετά ζητήματα όπως το θέμα της παγίδευσης αποδημητικών πουλιών, τον τρόπο που εξετάζονται οι επιπτώσεις στο περιβάλλον σε περιοχές Natura, την ανάγκη εναρμόνισης της Κύπρου με το νόμο για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ενώ μεταξύ άλλων τέθηκε και το επίκαιρο θέμα των θαλασσινών σπηλιών στην Πέγεια.

Το Κλιμάκιο της Κομισιόν χθες το απόγευμα συνέχισε τις συναντήσεις μόνο με τα κυβερνητικά τμήματα και η συζήτηση επικεντρώθηκε στα όσα ακούστηκαν στον ανοικτό διάλογο. Σύμφωνα με πληροφορίες το κλιμάκιο θα επισκεφθεί σήμερα συγκεκριμένες περιοχές περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος στο νησί μας.

Σπύρος Σωτηρίου

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy