Οι εκλογές στην Τουρκία τελείωσαν – Να αναλάβει πρωτοβουλίες ο ΠτΔ

O ΓΓ του ΑΚΕΛ τόνισε ότι οι εκλογές τελείωσαν, σημειώνοντας ότι αν η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί λύση στο Κυπριακό δεν πρέπει να καθίσει με σταυρωμένα χέρια αναμένοντας ποιοι και πότε θα αναλάβουν πρωτοβουλίες για προώθηση του κυπριακού.

Πρέπει, τόνισε, να αναλάβει πρωτοβουλίες και κάλεσε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να απευθυνθεί στον ΓΓ του ΟΗΕ και να του πει ότι, στη βάση όλων όσων περιγράφει στις διαδοχικές του εκθέσεις, είναι έτοιμος για άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Επίσης υπέδειξε στον πρόεδρο ότι πρέπει να κινηθεί προς την τουρκοκυπριακή κοινότητα, και με παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, να προετοιμαστεί το έδαφος έτσι ώστε αν επαναρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, να προχωρήσουν με γοργούς ρυθμούς.

Επίσης, τόνισε ότι είναι σημαντικό να προετοιμάζεται και η κοινωνία σε ότι αφορά την ορθότητα του πλαισίου λύσης αλλά και όσον αφορά την ανάγκη για επίτευξη συμφωνίας στο κυπριακό. Σημείωσε ακόμη ότι μετά τις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ε/κ πλευρά, αν υπάρχει θετική ανταπόκριση από την Τουρκία τότε μπορεί να υπάρξει κατάληξη, αλλιώς θα μείνει εκτεθειμένη η Τουρκία.  Πρέπει, τόνισε, να σταλεί το μήνυμα ότι χωρίς λύση του κυπριακού οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν είναι τεράστιοι για την Κύπρο και τον κυπριακό λαό.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy