Η Ελλάδα έχει στείλει πραγματογνώμονα στην Άγκυρα για την υπόθεση των δύο στρατιωτικών

Η Αθήνα έχει στείλει πραγματογνώμονα στην Άγκυρα ο οποίος θα λειτουργήσει ως τεχνικό σύμβουλος στην υπόθεση της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

Αυτό δήλωσε, σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Φώτης Κουβέλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι υπάρχει ήδη χρονοτριβή από την πλευρά της Τουρκίας, η οποία γίνεται στο όνομα της ολοκλήρωσης της πραγματογνωμοσύνης, σχετικά με το αν υπάρχουν επιλήψιμα ίχνη στα τηλέφωνα των δύο στρατιωτικών.  «Μέχρι στιγμής οι πληροφορίες λένε ότι δεν υπάρχουν και κατά συνέπεια ο αρμόδιος εισαγγελέας περιμένει την πραγματογνωμοσύνη από το εγκληματολογικό ινστιτούτο της Τουρκίας προκειμένου να συντάξει το κατηγορητήριο του», σημείωσε ο κ. Κουβέλης .

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε ότι η ελληνική πλευρά προσπαθεί να επικεντρωθεί στο νομικό επίπεδο και να αποκλειστεί οποιαδήποτε άλλη κατηγορία πλην του πλημμελήματος της παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη περιοχή.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τις πρόσφατες αναφορές του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου περί ομηρείας των δύο στρατιωτικών, τις χαρακτήρισε «υπερτροφικό λόγο»

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy