«Η ενεργειακή φτώχεια επιβεβαιώνει πως η Ενεργειακή Ένωση απέτυχε»

Το μόνο που έγινε μέχρι σήμερα είναι να προωθηθούν πολιτικές για εξυπηρέτηση των αναγκών της ανταγωνιστικής αγοράς, για προώθηση των συμφερόντων των πολυεθνικών και αύξηση των εξουσιών της Κομισιόν εις βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων των κρατών, τονίζει ο Ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, Ν. Συλικιώτης, ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου.

Μιλώντας ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου σε συζήτηση με θέμα την κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης, ο κ. Συλικιώτης σημείωσε ότι “Συζητάμε συνεχώς για την κατάσταση της Ενεργειακής Ένωσης και κάθε φορά διαπιστώνουμε περισσότερα προβλήματα. Κανένα ουσιαστικό μέτρο δεν λήφθηκε για τα σοβαρά προβλήματα που έχει η Ένωση όσον αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό, την απουσία ενεργειακής ασφάλειας και την ενεργειακή απομόνωση, στην οποία βρίσκονται κράτη και περιοχές της Ένωσης. Κανένα μέτρο δεν λήφθηκε για την ενεργειακή φτώχεια που ταλανίζει τους λαούς. Όσο υπάρχουν άνθρωποι που στερούνται το δικαίωμα για ισότιμη και φθηνή πρόσβαση στην Ενέργεια, ως δημόσιο αναπτυξιακό αγαθό, σημαίνει ότι η Ενεργειακή Ένωση απέτυχε!”

Μιλώντας ως συντονιστής στα θέματα ενέργειας εκ μέρους της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, ο κος Συλικιώτης υπογράμμισε πως εάν θέλουμε να καταπολεμηθεί η ενεργειακή φτώχεια πρέπει να τερματιστούν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας και να στηριχτούν με ένα ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης τα εκατομμύρια συμπολιτών μας που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Επίσης επισήμανε πως, εάν είναι ειλικρινής ο στόχος που τίθεται να πρωταγωνιστεί η Ένωση στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, πρέπει να διασφαλιστεί η προτεραιότητα εισόδου τους στα δίκτυα και να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση για την προώθηση τους.

Κλείνοντας κος Συλικιώτης έκανε ιδιαίτερα αναφορά στα κοιτάσματα φ.α. της Ανατολικής Μεσογείου.

Αφού χαιρέτισε την δήλωση στην πρόσφατη ανακοίνωση της Κομισιόν (ημερ. 01-02-2017), πως τα κοιτάσματα φ.α. στην Ανατ. Μεσόγειο είναι πολλά υποσχόμενα για τον εφοδιασμό της Ένωσης, υπογράμμισε πως εάν είναι ειλικρινής η δήλωση καθώς και ο γενικότερος στόχος που τίθεται για προώθηση των εγχώριων πηγών ενέργειας της ΕΕ, πρέπει άμεσα να στηριχτεί έμπρακτα η ανάπτυξη των κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy