Οι ενέργειες της Τουρκίας, καταδεικνύουν την αναγκαιότητα για λύση του Κυπριακού

Φωτογραφία: Φίλιππος Χρίστου

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει την έκδοση νέας NAVTEX από την Τουρκία εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και μάλιστα σε μια περίοδο κατά την οποία διαφαίνεται προοπτική επανέναρξης της διαπραγματευτικής διαδικασίας για το Κυπριακό αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου. 


“Υπενθυμίζουμε για μία ακόμη φορά ότι υπάρχει σύγκλιση αναφορικά με τις θαλάσσιες ζώνες, τους φυσικούς πόρους και την κατανομή των ομοσπονδιακών εσόδων, η οποία με τη λύση του Κυπριακού αντιμετωπίζει συνολικά το ζήτημα.

Το μόνο σχετικό ζήτημα που απομένει είναι η οριοθέτηση της ΑΟΖ με την Τουρκία, το οποίο εκ των πραγμάτων μπορεί να επιλυθεί μόνο μετά τη λύση του Κυπριακού και στη βάση των προνοιών της Συνθήκης του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας.


Η νέα προκλητική ενέργεια της Άγκυρας καταδεικνύει για μία ακόμη φορά την αναγκαιότητα για λύση του Κυπριακού στη βάση αρχών και του συμφωνημένου πλαισίου. Αυτός είναι ο πιο σίγουρος και ασφαλής  τρόπος να αξιοποιήσουμε απρόσκοπτα το φυσικό μας αέριο προς όφελος και των δύο κοινοτήτων.”

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy