“Οι εξετάσεις εξελίχθηκαν σε ένα δραματικό φιάσκο”

Σε δήλωση προέβη ο Γιώργος Κ. Γεωργίου βουλευτής του ΑΚΕΛ Λάρνακας σχετικά με τη δημοσιοποίηση των εξεταστικών θεμάτων.

Αυτούσια η δήλωση:

Παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Υπουργού Παιδείας το αποτέλεσμα δεν τον δικαίωσε. Οι εξετάσεις εξελίχθηκαν σε ένα δραματικό φιάσκο. Για τον Υπουργό προείχε η υλοποίηση ενός εγχειρήματος για προεκλογικούς λόγους και όχι η διασφάλιση της αξιοπιστίας του θεσμού.
Ζητήσαμε διερεύνηση κατά πόσο ο πολιτικός προϊστάμενος του Υπουργείου ανταποκρίθηκε στα θέματα και αιτήματα που έθεσε ενώπιον του η Υπηρεσία Εξετάσεων έτσι ώστε η ίδια να είναι σε θέση να διαδραματίσει το ρόλο της.
Η διοικητική έρευνα την οποία διέταξε ο Υπουργός είναι ελλειμματική, καθώς δεν μπορεί να διερευνηθεί ο ίδιος. Χρήζει η παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα για το διορισμό ερευνητικής επιτροπής για να εξετάσει συνολικά όσα έγιναν.
Επιπλέον έχουμε προβεί σε καταγγελίες προς το Γενικό Ελεγκτή για διάφορες παρατυπίες και παρανομίες που περιήλθαν στην αντίληψη μας. Αναμένουμε την πλήρη διερεύνηση τους για να αποκατασταθεί η τρωθείσα αξιοπιστία του θεσμού. Συμπαραστεκόμαστε με κάθε τρόπο στους νέους ανθρώπους που έπεσαν θύματα των εγκληματικών αμελειών του Υπουργείου Παιδείας.
 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy