Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου στο Πάφος 2017

“Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή, γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει…!”, τόνισε ο πρόεδρος  Δρ. Χρ. Χρίστος Πατσαλίδης

Η Πάφος και η Κύπρος, γενικότερα θα έχουν την ξεχωριστή τιμή να φιλοξενήσουν, για πρώτη φορά στα χρονικά, την 1η Μαίου, στις 12 π.μ. , στην πλατεία του Κάστρου της Πάφου, την παγκοσμίου φήμης Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου, σε ένα μοναδικό κονσέρτο, στα πλαίσια του Προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. Για το σπουδαίο αυτό πολιτιστικό γεγονός, για τον τόπο μας, δόθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, στην Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία, δημοσιογραφική διάσκεψη, από τον Οργανισμό Πάφος 2017, τους συντελεστές και τους υποστηρικτές της παράστασης.

Μιλώντας πρώτη, στη διάσκεψη η Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Πάφος2017, Γεωργία Ντέτσερ τόνισε ότι πρόκειται για ένα από τα κορυφαία γεγονότα του προγράμματος της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017, το κονσέρτο της Ευρώπης από την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Βερολίνου. “Όλοι αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος και την εμβέλεια που έχει αυτή η τόσο μεγάλη παράσταση και την περιμένουμε με ανυπομονησία.”

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πάφος2017, Δρ. Χρίστος Πατσαλίδης τόνισε: “Όπως γνωρίζετε πρώτη φορά μια Κυπριακή και τόσο μικρή πόλη, όπως είναι η Πάφος, αναλαμβάνει αυτό το μεγάλο θεσμό και είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι, που έχουμε φτιάξει ένα τόσο πολύ αξιόλογο πρόγραμμα. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που καταφέραμε να φέρουμε στην Πάφο ένα τόσο σπουδαίο γεγονός όπως είναι η κάθοδος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου. Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή, γιατί κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην Κύπρο… !Απλά να σας αναφέρω ότι το φημισμένο κονσέρτο θα μεταδίδεται σε απευθείας μετάδοση από την κρατική τηλεόραση της Γερμανίας και μέσω αυτού θα το παρακολουθούν εκατομμύρια τηλεθεατές και θα έχουν την ευκαιρία να το μοιραστούν μαζί μας”.

Από την πλευρά του ο  πρέσβης της Γερμανίας στην Κύπρο Nikolai Von Schoepff , ανέφερε ότι είναι μεγάλη τιμή που θα γίνει το κονσέρτο στην Πάφο που θα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και τόνισε ότι χωρίς την βοήθεια του Υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας και της Γερμανικής Πρεσβείας Κύπρου δεν θα ήταν δυνατή η μετάκληση της Φιλαρμονικής του Βερολίνου στην Κύπρο. Πρέπει να σας πω ότι ήδη στην Γερμανία έχει διαφημιστεί αρκετά η παράσταση και αναμένεται η κάθοδος αρκετών Γερμανών στο νησί”.

Ο  πρόεδρος του ΚΟΤ Άγγελος Λοίζου, τόνισε ότι πρόκειται για μια μοναδική εκδήλωση όχι μόνο για την Πάφο αλλά και την Κύπρο γενικότερα και ο ΚΟΤ, αισθάνεται μεγάλη τιμή που είναι μέγας χορηγός. Ο Μιχάλης Περσιάνης Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου και Πλατινένιος Χορηγός του Πάφος2017, ανέφερε ότι η μεγάλη προσπάθεια του Πάφος2017 δημιουργεί μεγάλες προοπτικές για την πόλη της Πάφου και είναι μια ιστορική στιγμή στα καλλιτεχνικά δρώμενα στην Κύπρο. “Ως Τράπεζα Κύπρου μας τιμά να στηρίξουμε αυτή την προσπάθεια που θα αφήσει πίσω της κάτι πολύ μεγάλο για την Κύπρο ολόκληρη.”

Ο Stanley Dodds , εκ μέρους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου, ανέφερε ότι θα γίνει ένα σπουδαίο κονσέρτο στην Πάφο, αφού συμπίπτει με τα γενέθλια της Ορχήστρας. Πρόκειται για 75 μελής ορχήστρα, που ανυπομονεί να έρθει στην Πάφο, για να παρουσιαστεί στο κοινό της Κύπρου, στα πλαίσια της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης Πάφος 2017. Το πρόγραμμα, θα είναι μοναδικό και ιδιαίτερα ελκυστικό, αφού τα μέλη της Ορχήστρας, δουλεύουν με ξεχωριστό ζήλο, για ένα άψογο αποτέλεσμα από κάθε πλευρά.

 Photo 3 Photo2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy