Η Γερμανία αναγνωρίζει τρίτη καταχώριση φύλου στα επίσημα έγγραφα

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας σε μία ιστορική απόφαση ενδυνάμωσης των ίντερσεξ δικαιωμάτων, αποφάσισε την αναγνώριση τρίτης καταχώρησης φύλου στα επίσημα έγγραφα.

Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από έφεση που αιτήθηκε ίντερσεξ πρόσωπο, στο Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας, το οποίο αποφάσισε την χρήση καταχώρισης τρίτου γένους στα επίσημα έγγραφα, και έτσι υποχρεώνει το Γερμανικό Κοινοβούλιο να προβεί σε αυτήν την αναγνώριση.

Αφότου οι αρχές απέρριψαν αίτημα ίντερσεξ προσώπου να αλλάξει η καταχώρηση του φύλου στη ληξιαρχική πράξη γέννησης, και αφότου αρκετά κατώτερα δικαστήρια αποφάσισαν εναντίον απόπειρας να καταχωρηθεί ως «inter» ή «various», το πρόσωπο αποφάσισε να αποταθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ότι η Κυβέρνηση θα πρέπει να εισάγει νέες ρυθμίσεις ώστε να υπάρχει επιλογή φύλου για τα ίντερσεξ πρόσωπα στα επίσημα έγγραφα.

Παράλληλα αποφάσισε ότι οι ισχύουσες ρυθμίσεις του αστικού στάτους αποτελούν διάκριση σε βάρος των ίντερσεξ ανθρώπων, το Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, αποφάσισε ότι η Γερμανική Κυβέρνηση θα πρέπει να φέρει σε εφαρμογή σχετική νομοθεσία έως το τέλος του 2018.

«Το νομοθετικό σώμα (Κοινοβούλιο) έχει περιθώριο έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2018 να δημιουργήσει νέες ρυθμίσεις», αναφέρει η απόφαση, ενώ συμπληρώνει ότι τα δικαστήρια και οι διοικητικές αρχές δεν θα μπορούν να εφαρμόζουν τα κρατούντα στάνταρντς.

Αναφέρεται ακόμη ότι «Το γραφειοκρατικό ή οικονομικό κόστος, ή τα ρυθμιστικά δικαιώματα της πολιτείας, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την άρνηση μίας νέας, θετικής οπτικής για τις καταχωρίσεις. Η νομοθεσία θα μπορούσε να αποφύγει την καταχώριση του φύλου. Και αντ’ αυτού θα μπορούσε, ακόμη, να δώσει στα ενδιαφερόμενα πρόσωπα την ευκαιρία να επιλέξουν άλλο όνομα και φύλο πέραν του άρρεν ή θήλυ».

Με αυτήν την απόφαση, η Γερμανία, γίνεται ακόμη μία ακόμη χώρα, ανάμεσα στην Αυστραλία, την Ινδία, τη Νέα Ζηλανδία και το Νεπάλ που αναγνωρίζουν τρίτη καταχώριση φύλου στα επίσημα έγγραφα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy