Η ηγεσία του ΔΗΚΟ ας μην παίζει κρυφτούλι με τις θέσεις της στο Κυπριακό

Για το ΑΚΕΛ η διαχείριση του Κυπριακού είναι συλλογική υπόθεση και όχι προσωπική υπόθεση του ηγέτη του. Η ηγεσία του ΔΗΚΟ, ίσως κρίνοντας εξ’ ιδίων τα αλλότρια, φαίνεται ότι δεν μπορεί να το αντιληφθεί αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου
Το ΑΚΕΛ παρείχε στήριξη στη διαπραγματευτική διαδικασία έστω και μέσα από τις διαφωνίες του για πολιτικές και χειρισμούς του Προέδρου. Δεν συνδιαμορφώνει όμως πολιτική στο Κυπριακό. Αυτό είναι ευθύνη του Προέδρου. Το ΑΚΕΛ ό,τι έχει να πει στο Κυπριακό το δηλώνει δημόσια με παρρησία και ξεκάθαρα χωρίς να κρύβεται.
Αντί, λοιπόν, η ηγεσία του ΔΗΚΟ να παίζει κρυφτούλι με τις θέσεις της στο Κυπριακό, ας δηλώσει δημόσια ότι συνεχίζει να υποστηρίζει τη συμφωνημένη βάση λύσης η οποία διατυπώνεται στο ομόφωνο ανακοινωθέν του Εθνικού Συμβουλίου του 2009.

Ας μας εξηγήσει η ηγεσία του ΔΗΚΟ, μαζί και όσοι στηρίζουν την υποψηφιότητα του Ν. Παπαδόπουλου, πώς θα προκαλέσουν πολιτικό κόστος στην Τουρκία, όταν η νέα στρατηγική που διαφημίζουν οδηγεί στη διεθνή απομόνωση της Κύπρου;
Η διαχείριση του Κυπριακού, ειδικά στο κρίσιμο σημείο που βρίσκεται σήμερα, έχει ανάγκη από υπεύθυνες και σοβαρές πολιτικές.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.