Οι ΗΠΑ εξετάζουν κυρώσεις κατά μικρών κινεζικών τραπεζών λόγω Β. Κορέας

897
ΠΗΓΗ ΣΚΑΪ.GR

Εκνευρισμός επικρατεί στην αμερικανική κυβέρνηση από την αδράνεια της Κίνας στην υπόθεση της Βόρειας Κορέας. Έτσι, η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει νέες κυρώσεις σε μικρές κινεζικές τράπεζες, αλλά και εταιρίες που συνεργάζονται με την Πιονγιάνγκ.

Οι κυρώσεις αυτές, αναμένεται ότι θα επιβληθούν μέσα στις δύο επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με δύο υψηλόβαθμους αξιωματούχους.

Οι κυρώσεις θα εφαρμοστούν αρχικά κατά μικρών τραπεζών και χρηματοοικονομικών εταιρειών που συγκροτούν το δίκτυο που έχει οργανωθεί, ώστε η Βόρεια Κορέα να παρακάμπτει τις εφαρμοζόμενες σε βάρος της, κυρώσεις.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν γνωστοποίησαν τα ονόματα των εταιρειών, ενώ για την ώρα, δεν θα στοχοποιηθούν μεγάλες κινεζικές τράπεζες.

Τόσο το εύρος, όσο και ο χρόνος υλοποίησης των αμερικανικών κυρώσεων θα εξαρτηθεί από την συμπεριφορά της Κίνας, στην υπόθεση της Βόρειας Κορέας.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.