Ικανοποιητικό για ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ, απαράδεκτο για ΠΟΕΔ το έγγραφο του ΥΠΠ

Ικανοποιημένες εμφανίζονται ΟΕΛΜΕΚ-ΟΛΤΕΚ από την πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για την ρύθμιση του θέματων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Ο Υπουργός Παιδείας έδωσε σήμερα στις οργανώσεις των εκπαιδευτικών έγγραφο για την πρόσθετη εργοδότηση και το καθεστώς των 125 εκπαιδευτικών με αναπληρωματικό διορισμό σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Τόσο η ΟΕΛΜΕΚ όσο και η ΟΛΤΕΚ, σε δηλώσεις τους, εξέφρασαν ικανοποίηση ότι διασφαλίζονται οι όροι εργοδότησης αυτών των εκπαιδευτικών.

Ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι θεωρεί πως με αυτές τις ρυθμίσεις, με την έγκριση των επιπρόσθετων θέσεων που έχει εγκρίνει το Υπουργικό Συμβούλιο, μπορούν τα σχολεία να λειτουργήσουν και λειτουργούν ομαλά.

Ο Πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ Δημήτρης Ταλιαδώρος είπε ότι με τη ρύθμιση οι όροι εργοδότησης είναι οι καλύτεροι που έχουν διασφαλιστεί, είναι συνεχή συμβόλαια εξαμηνιαία, και τετράμηνα για όλη τη σχολική χρονιά. Θα εργοδοτηθούν, είπε, οι συνάδελφοι μέχρι τις 30 Ιουνίου που ολοκληρώνεται η σχολική χρονιά, θα πάρουν και τα ωφελήματα τα μισθολογικά και τις διακοπές του Πάσχα και Χριστουγέννων

Ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ Τσιάρλιστος Μιχάλης είπε σκοπός ήταν η κατάσταση με τους αντικαταστάτες να λήξει και να μην επαναληφθεί.

Απαράδεκτο το έγγραφο για την ΠΟΕΔ. Διορία μέχρι τις 12 Δεκεμβρίου

Ως Ως απαράδεκτο και για θέματα ουσίας και για θέματα διαδικασίας επιστρέφει η ΠΟΕΔ στο υπουργείο παιδείας το έγγραφο που της απέστειλε με τους όρους εργοδότησης των εκπαιδευτικών.

Το ΔΣ της ΠΟΕΔ αναμένει παρέμβαση του προέδρου της δημοκρατίας μέχρι τις 12 Οκτωβρίου, διαφορετικά από την επομένη η ΠΟΕΔ θα θέσει σε εφαρμογή έξι κυλυόμενες στάσεις εργασίας σε επαρχιακό επίπεδο για περίοδο δυο μηνών.

Το ΔΣ της ΠΟΕΔ αποφάσισε επίσης να κλιμακώσει τα μέτρα ύστερα από συνεννόηση και με τους γονείς.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού τόνισε ότι η πρόθεση να συζητηθούν όροι εργοδότησης των εκπαιδευτικών θα πρέπει να ακολουθεί τις συνταγματικά και νομοθετικά ρυθμισμένες οδούς και αυτή υπέδειξε δεν είναι άλλη από τη ΜΕΠΕΥ που έχει συσταθεί για τέτοιους σκοπούς στη βάση διεθνών και ευρωπαϊκών συμβάσεων.

Το υπουργείο παιδείας θα καταγγελθεί, τόνισε, στους θεσμούς αυτούς.

Ως προς το περιεχόμενο της επιστολής του υπουργού παιδείας, πρόσθεσε ο κύριος Φυλακτού, η ΠΟΕΔ δεν αποδέχεται συμβάσεις που διαφοροποιούν των καθεστώς των συμβασιούχων προς το χειρότερο, έστω και αν οι συγκεκριμένοι όροι μπορεί να βελτιώνουν το καθεστώς των αντικαταστατών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy